Ultimul concert al lui Elvis, Ana Ularu şi Paolo Maldini – ŞTIAŢI CĂ…?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-concert-al-lui-elvis-ana-ularu-si-paolo-maldini-stiati-ca/

ŞTIAŢI CĂ… într-o zi de 26 iunie avea loc ultimul concert al lui Elvis Presley. Se întâmpla la Market Square Arena din Indianapolis, în 1977, anul morţii acestuia. „Doamnelor şi domnilor, Elvis a părăsit clădirea. Vă mulţumim şi vă dorim noapte bună!”, spunea moderatorul Al Dvorin, la finalul concertului.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2014

În acea noapte, Elvis s-a retras împreună cu Ginger Alden la Graceland. Nu se afla într-o dispoziţie prea bună. Nu mai era căutat, nu mai era adorat, iar organizatorii de evenimente îi spuseseră fără ocolişuri că nu mai prezintă interes, „deoarece nu mai este la modă”.

Nici la studiourile de filme nu mai era binevenit, a fost respins pentru că se ingrăşase şi pentru că ajunsese dependent de somnifere. Nu putea să adoarmă inainte de ora patru dimineaţa de frica fantasmelor. Era conştient că şi-a pierdut strălucirea. Teama a devenit a doua sa natură. Zăcea in patul său imens, de trei metri pe trei, cu storurile trase, detaşăndu-se complet de lumea exterioară. Doctor Nick, pe numele său real George Nichopoulos, il vizita zilnic şi ii prescria calmante şi barbiturice. Dacă nu-şi primea medicaţia, Elvis avea crize de furie, trăgea cu pistolul şi işi reclama cu vehemenţă doza.

La 16 august 1977, la ora două şi jumătate, Ginger Alden i-a găsit trupul neinsufleţit in baie. Pe piatra funerară a lui Elvis se poate citi: „… a fost un dar de preţ, lăsat nouă de Dumnezeu, pe care l-am iubit şi l-am păstrat in inimă…”. Aşa cum a cerut in testament, Elvis se odihneşte in grădina reşedinţei sale, Graceland, alături de mama sa.

Tot într-o zi de 26 iunie:

1483: Richard al III-lea devine rege al Angliei

1819: Este patentată bicicleta

1906: În localitatea franceză Le Mans, 32 mașini concurează pentru prima dată la primul Grand Prix din lume.

1964: The Beatles lansează albumul A Hard Day’s Night

1967: Karol Wojtyła, viitorul papă Ioan Paul al II-lea, este învestit cu titlul de cardinal

1974: Prima utilizare comercială a codurilor de bare într-un supermarket american

1977: Ultimul concert al lui Elvis Presley

2000: Vaticanul face public cel de-al treilea secret revelat de Fecioara Maria, 13 iulie 1917, celor trei copii păstori în localitatea portugheză Fatima

2009: Venețiana Giorgia Boscolo devine prima femeie gondolier, meserie exclusiv masculină de peste 900 ani.

S-au născut:

1824: Lord Kelvin, fizician britanic (d. 1907)

1892: Pearl S. Buck, scriitoare americană, laureată a Premiului Nobel (d. 1973)

1968: Paolo Maldini, fotbalist italian. A jucat pentru AC Milan pe parcursul întregii sale cariere, echipă alături de care a câștigat de șapte ori titlul în Serie A și de cinci ori Liga Campionilor UEFA. A fost considerat cel mai bun fundaș din lume la apogeul carierei sale. Maldini s-a retras la 41 de ani după ce a jucat 24 de sezoane pentru AC Milan.

1979: Ryan Benjamin Tedder, cântăreț și producător american

1985: Ana Ularu, actriţă româncă

S-au stins din viaţă:

1541: Francisco Pizarro, conchistador spaniol

1984: Michel Foucault, filosof francez (n. 1926)

2013: Dumitru Matcovschi, poet, prozator, academician și dramaturg din Republica Moldova (n. 1939)

Foto cu Elvis, Ana Ularu şi Paolo Maldini – wikipedia, cinemagia

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.

30
/08
/19

Pentru cei pasionați de tenis, amintim că, la New York, în ultimul turneu de Grand Slam al anului, a mai rămas în competiție un singur reprezentant al României. E vorba despre Sorana Cîrstea, care o va întâlni în turul 3 al US Open pe această domnișoară, Taylor Townsend, 23 de ani, reprezentanta gazdelor și, pentru următoarele luni, coșmarul Simonei Halep.

28
/05
/19

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

24
/05
/19

S-au împlinit, zlele trecute, 27 de ani de la premiera filmului (cu un succes fenomenal) „Basic Instinct“, una dintre cele mai controversate pelicule din istoria cinematografiei din cauza violenţei groteşti şi a sexualităţii explicite.

14
/05
/19

Michael Caine a vazut-o pentru prima dată pe Shakira Baksh (fotomodel și actriță, Miss Guyana & locul 3 Miss World) în anul 1971, în pauza de cafea a unei emisiuni TV. Actorul britanic a devenit atunci obsedat de această femeie pe care a considerat-o "the most beautiful... he had ever seen.".

06
/05
/19

Să primești prima ta pereche de cizme abia la 6 ani, nu poate fi un lucru pe care să-l uiți ușor. Chiar dacă aceste cizme au fost purtate anterior de fratele tău mai mare. Bucuria de a fi și tu încălțat corespunzător pentru mediu sărăcăcios în care trăiești îți rămâne în suflet pentru totdeauna. Cel puțin așa s-a întâmplat cu Samuel Bistrian, omul care acum încalță copii săraci ai lumii.

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.