Ultimul concert al lui Elvis, Ana Ularu şi Paolo Maldini – ŞTIAŢI CĂ…?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-concert-al-lui-elvis-ana-ularu-si-paolo-maldini-stiati-ca/

ŞTIAŢI CĂ… într-o zi de 26 iunie avea loc ultimul concert al lui Elvis Presley. Se întâmpla la Market Square Arena din Indianapolis, în 1977, anul morţii acestuia. „Doamnelor şi domnilor, Elvis a părăsit clădirea. Vă mulţumim şi vă dorim noapte bună!”, spunea moderatorul Al Dvorin, la finalul concertului.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2014

În acea noapte, Elvis s-a retras împreună cu Ginger Alden la Graceland. Nu se afla într-o dispoziţie prea bună. Nu mai era căutat, nu mai era adorat, iar organizatorii de evenimente îi spuseseră fără ocolişuri că nu mai prezintă interes, „deoarece nu mai este la modă”.

Nici la studiourile de filme nu mai era binevenit, a fost respins pentru că se ingrăşase şi pentru că ajunsese dependent de somnifere. Nu putea să adoarmă inainte de ora patru dimineaţa de frica fantasmelor. Era conştient că şi-a pierdut strălucirea. Teama a devenit a doua sa natură. Zăcea in patul său imens, de trei metri pe trei, cu storurile trase, detaşăndu-se complet de lumea exterioară. Doctor Nick, pe numele său real George Nichopoulos, il vizita zilnic şi ii prescria calmante şi barbiturice. Dacă nu-şi primea medicaţia, Elvis avea crize de furie, trăgea cu pistolul şi işi reclama cu vehemenţă doza.

La 16 august 1977, la ora două şi jumătate, Ginger Alden i-a găsit trupul neinsufleţit in baie. Pe piatra funerară a lui Elvis se poate citi: „… a fost un dar de preţ, lăsat nouă de Dumnezeu, pe care l-am iubit şi l-am păstrat in inimă…”. Aşa cum a cerut in testament, Elvis se odihneşte in grădina reşedinţei sale, Graceland, alături de mama sa.

Tot într-o zi de 26 iunie:

1483: Richard al III-lea devine rege al Angliei

1819: Este patentată bicicleta

1906: În localitatea franceză Le Mans, 32 mașini concurează pentru prima dată la primul Grand Prix din lume.

1964: The Beatles lansează albumul A Hard Day’s Night

1967: Karol Wojtyła, viitorul papă Ioan Paul al II-lea, este învestit cu titlul de cardinal

1974: Prima utilizare comercială a codurilor de bare într-un supermarket american

1977: Ultimul concert al lui Elvis Presley

2000: Vaticanul face public cel de-al treilea secret revelat de Fecioara Maria, 13 iulie 1917, celor trei copii păstori în localitatea portugheză Fatima

2009: Venețiana Giorgia Boscolo devine prima femeie gondolier, meserie exclusiv masculină de peste 900 ani.

S-au născut:

1824: Lord Kelvin, fizician britanic (d. 1907)

1892: Pearl S. Buck, scriitoare americană, laureată a Premiului Nobel (d. 1973)

1968: Paolo Maldini, fotbalist italian. A jucat pentru AC Milan pe parcursul întregii sale cariere, echipă alături de care a câștigat de șapte ori titlul în Serie A și de cinci ori Liga Campionilor UEFA. A fost considerat cel mai bun fundaș din lume la apogeul carierei sale. Maldini s-a retras la 41 de ani după ce a jucat 24 de sezoane pentru AC Milan.

1979: Ryan Benjamin Tedder, cântăreț și producător american

1985: Ana Ularu, actriţă româncă

S-au stins din viaţă:

1541: Francisco Pizarro, conchistador spaniol

1984: Michel Foucault, filosof francez (n. 1926)

2013: Dumitru Matcovschi, poet, prozator, academician și dramaturg din Republica Moldova (n. 1939)

Foto cu Elvis, Ana Ularu şi Paolo Maldini – wikipedia, cinemagia

30
/10
/18

Diego Armando Maradona, care-și serbează, astăzi, cea de-a 58-a anaiversare, fâcând schimb de tricouri cu Freddy Mercury, în anul 1981. Pe atunci, promițătorul Maradona, care juca la Boca Juniors, nu debutase încă la Cupa Mondială, în timp ce membrii trupei Queen lucrau la cel de-al zecelea album, "Hot Space".

28
/09
/18

Brigitte Bardot și Alain Delon, doi actori legendari ai cinematografiei franceze și mondiale, fotografiați de Sam Levin, în anul 1957. Delon și Bardot au jucat împreună în două filme: "Les Amours Célèbres" (1961) și "Histoires Extraordinaires" (1968).

18
/09
/18

Marlon Brando (Stanley Kowalski) și Vivien Leigh (Blanche DuBois), în anul 1951, în filmul „Un tramvai numit dorință” / „A Streetcar Named Desire”, realizat după piesa omonimă a dramaturgului american Tennessee Williams. Filmul regizat de Elia Kazan a avut premiera în urmă cu 67 de ani, într-o zi de 18 septembrie.

14
/09
/18

Patrick Swayze și soția sa dansând în 1994, la "World Music Awards", pe piesa  lui  Whitney Houston "All the man that I need".  Cei doi s-au cunoscut în 1970, Houston Ballet Dance Company, pe când Lisa Niemi avea 14 ani. Patrick, fiul proprietarului și directorului companiei de dans, avea 18 ani.

03
/09
/18

Născută pe 3 septembrie, în Chilimodion, Corint, Grecia, Irene Papas, una dintre cele mai mari actriţe din istoria filmului, împlineşte, astăzi, 92 de ani! (Foto: Irene Papas și Anthony Quinn, în anul 1976, în timpul fimării peliculei "The Message")

17
/08
/18

Robert de Niro, actorul care i-a intruchipat pe Vito Corleone (la tinerețe) in Nașul, Travis Bickle în Taxi Driver, Jake La Motta, în Raging Bull, Rupert Pupkin în The King of Comedy, Al Capone în The Untouchables, Noodles în Once Upon a Time in America, James Conway în Goodfellas, Max Cady în Cape Fear, Sam 'Ace' Rothstein în Casino (și așa mai departe), a împlinit 75 de ani!

13
/08
/18

“Bătălia de la Călugăreni face parte dintr‑o mare campanie otomană, îndreptată împotriva Ţării Româneşti, campanie desfăşurată între august şi octombrie 1595. Scopul său a fost înlocuirea lui Mihai Viteazul de la conducerea ţării şi ocuparea directă a ţării şi includerea sa între provinciile Imperiului Otoman. Scopurile mari ale campaniei nu s‑au realizat, fiindcă nici domnul nu a fost răsturnat de pe tron, nici ţara nu a devenit paşalâc.” - Ioan Aurel Pop, istoric

07
/08
/18

Într-o zi de 7 august (1911) se stingea din viață Gheorghe Cârțan, țăran român originar din Cârțișoara Sibiului, cunoscut sub numele de Badea Cârțan, ce rămas în istorie ca un mare luptător pentru cauza românilor de pretutindeni.

01
/08
/18

S-a demonstrat științific – glumesc francezii - că e imposibil să nu râzi la filmele lui Louis de Funès. Mai ales atunci cand actorul îl imită pe Hitler (vezi VIDEO) sau îi ironizeaza pe englezi și americani... S-au împlinit, zilele trecute, 104 ani de la nașterea lui Louis de Funès, „omul cu 40 de expresii faciale pe minut”. Filmul care l-a propulsat in atentia marelui public a fost  Jandarmul din Saint-Tropez. Louis de Funès  avea atunci 49 de ani...