Ultimul lup (3D), de Jean-Jacques Annaud, în cinematografe din 25 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-lup-3d-de-jean-jacques-annaud-in-cinematografe-din-25-martie/

Ultimul lup (3D), în regia lui Jean-Jacques Annaud (Numele trandafirului – 1986, Ursul – 1988, Amantul – 1992, Șapte ani în Tibet – 1997) va putea fi văzut în cinematografe din 25 martie. Adaptare după best- sellerul Totemul Lupului/Wolf Totem, scris de Jiang Rong, filmul a fost filmat în întregime în China.

Un articol de Petre Ivan|18 martie 2016

480 de tehnicieni, 200 de cai, aproape o mie de oi, 25 de lupi și vreo 50 de dresori și îngrijitori care s-au ocupat de animale sunt câteva dintre detaliile de producție ale filmului Ultimul lup.

Sinopsis

In anul 1969, Chen Zhen, un tânăr student originar din Beijing, este trimis în Mongolia Interioară să predea membrilor unui trib de păstori nomazi. Dar, în realitate, însuși Chen are multe de învățat – despre viața din acest ținut nemărginit, ostil și tulburător, despre noțiunile de comunitate, libertate și responsabilitate, precum și despre ființa cea mai temută și venerată a stepelor – lupul.

Fermecat de legătura complexă și aproape mistică dintre aceste ființe sacre și păstori, tânărul prinde un pui de lup, cu intenția de a-l domestici. Însă relația care se înfiripează între om și animal – ca și modul de viață tradițional al tribului și chiar viitorul Pământului – este amenințată atunci când un reprezentant regional al autorității centrale hotărăște să elimine prin toate mijloacele lupii din această regiune.

Privind de departe, nu vedem niciodată ca atunci când suntem la fața locului și împărtășim viața de zi cu zi cu populația autohtonă. Am descoperit o țară și un popor diferite de cele pe care mi le închipuiam. (…) Dar ceea ce mi-a plăcut numaidecât a fost și o sinceritate răcoritoare. Spre exemplu, când mi se spune încă de la prima cină: „Noi, cei de aici, nu știm să facem ce faceți dumneavoastră. Nu încă. Așa că vom privi cu atenție cum faceți și, când vom fi înțeles, nu vom mai avea nevoie de dumneavoastră.” Și toată lumea ridică paharul în hohote de râs. Kampé! –Jean-Jacques Annaud.

Foto: Ultimul lup – Independența Film

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.