Ultimul Zburator îşi uneşte forţele cu Harap Alb
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-isi-uneste-fortele-cu-harap-alb/

Revista „Harap Alb continuă“ şi filmul „Ultimul Zburător“ îşi vor uni forţele într-un eveniment special, dedicat celor care încă mai cred în poveşti şi în zburători!

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2013

Revista „Harap Alb continuă“ şi filmul „Ultimul Zburător“ îşi vor uni forţele într-un eveniment special, dedicat celor care încă mai cred în poveşti şi în zburători!

Evenimentul va avea loc marţi, 17 decembrie, în Silver Church, de la ora 19.00. Organizatorii au pregătit multe suprize, pe lângă zburători şi iele, cum ar fi concertele celor de la Tiarra Band, Ad-Hoc si Trupa 23. Intrarea este liberă!

Lansarea numărului 8 al revistei „Harap Alb continuă…” va avea loc în acelaşi timp cu un alt eveniment important pe piața românească: lansarea afişului primului film independent fantasy românesc, „Ultimul Zburator”, produs de Asociaţia Culturală Promissum.

Harap Alb şi Ultimul Zburator aduc în atenţia publicului mituri şi poveşti, date uitării, dar reînviate prin tipar şi prin film, şi chiar adaptate vremurilor noastre.

Ambele iniţiative promovează vechi valori culturale româneşti şi îşi doresc să readucă în atenţia publicului eroii autohtoni reinventaţi în modernitate.

Citiţi şi: Ultimul Zburator lansează trailerul oficial

Veţi avea ocazia să îi întâlniţi pe Ştefan (Harap Alb) şi pe Mara (Fata Impăratului Roşu), să luaţi autografe de la actorii din film, să vorbiţi cu membrii echipei din redacţie şi cu realizatorii „Ultimului Zburător”.

Ultimul Zburator

Afişul evenimentului care promovează filmul „Ultimul Zburator“ 

Numărul 8 al revistei „Harap Alb continuă…” conţine detalii picante petrecute în timpul filmărilor la „Ultimul Zburator”. Harap Alb Continuă! este singura revistă profesionistă de benzi desenate din România. Primul număr a fost lansat în octombrie 2012 şi apare o dată la 2 luni într-un tiraj de 10.000 de exemplare distribuite în toata ţara. Harap Alb nu este cu nimic mai prejos decât supereroii americani.

„Ultimul Zburător“ este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală „Promissum” şi distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution.

Toţi cei implicaţi în realizarea acestui film au fost fascinaţi de povestea lui: un mit clasic al culturii române, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern.

Filmul este o frumoasă poveste de iubire care transcende timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului.

Foto: Marius Bodochi, în Ultimul Zburator

01
/12
/23

Cu ocazia apariţiei "Fallen Leaves" (2023), ales deja de critici cel mai bun film al anului şi lansat şi la noi cu titlul "Frunze căzătoare", platforma MUBI a pregătit o amplă retrospectivă dedicată marelului regizor finlandez Aki Kaurismäki.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.