Ultimul Zburator îşi uneşte forţele cu Harap Alb
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-isi-uneste-fortele-cu-harap-alb/

Revista „Harap Alb continuă“ şi filmul „Ultimul Zburător“ îşi vor uni forţele într-un eveniment special, dedicat celor care încă mai cred în poveşti şi în zburători!

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2013

Revista „Harap Alb continuă“ şi filmul „Ultimul Zburător“ îşi vor uni forţele într-un eveniment special, dedicat celor care încă mai cred în poveşti şi în zburători!

Evenimentul va avea loc marţi, 17 decembrie, în Silver Church, de la ora 19.00. Organizatorii au pregătit multe suprize, pe lângă zburători şi iele, cum ar fi concertele celor de la Tiarra Band, Ad-Hoc si Trupa 23. Intrarea este liberă!

Lansarea numărului 8 al revistei „Harap Alb continuă…” va avea loc în acelaşi timp cu un alt eveniment important pe piața românească: lansarea afişului primului film independent fantasy românesc, „Ultimul Zburator”, produs de Asociaţia Culturală Promissum.

Harap Alb şi Ultimul Zburator aduc în atenţia publicului mituri şi poveşti, date uitării, dar reînviate prin tipar şi prin film, şi chiar adaptate vremurilor noastre.

Ambele iniţiative promovează vechi valori culturale româneşti şi îşi doresc să readucă în atenţia publicului eroii autohtoni reinventaţi în modernitate.

Citiţi şi: Ultimul Zburator lansează trailerul oficial

Veţi avea ocazia să îi întâlniţi pe Ştefan (Harap Alb) şi pe Mara (Fata Impăratului Roşu), să luaţi autografe de la actorii din film, să vorbiţi cu membrii echipei din redacţie şi cu realizatorii „Ultimului Zburător”.

Ultimul Zburator

Afişul evenimentului care promovează filmul „Ultimul Zburator“ 

Numărul 8 al revistei „Harap Alb continuă…” conţine detalii picante petrecute în timpul filmărilor la „Ultimul Zburator”. Harap Alb Continuă! este singura revistă profesionistă de benzi desenate din România. Primul număr a fost lansat în octombrie 2012 şi apare o dată la 2 luni într-un tiraj de 10.000 de exemplare distribuite în toata ţara. Harap Alb nu este cu nimic mai prejos decât supereroii americani.

„Ultimul Zburător“ este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală „Promissum” şi distribuit în cinematografele din România de InterComFilm Distribution.

Toţi cei implicaţi în realizarea acestui film au fost fascinaţi de povestea lui: un mit clasic al culturii române, mitul Zburatorului, spus sub forma unui basm modern.

Filmul este o frumoasă poveste de iubire care transcende timpul şi spaţiul, prezentând o lume fascinantă, de mult uitată de o societate atât de cufundată în întunericul materialismului.

Foto: Marius Bodochi, în Ultimul Zburator

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.

10
/06
/20

Gala Premiilor Gopo, evenimentul care celebrează și recompensează anual cele mai importante realizări cinematografice din România, va avea loc pe 29 iunie, într-o nouă formulă, adaptată condițiilor actuale, la Verde Stop Arena.

08
/06
/20

Cea de-a 24-a ediție a FFE se mută din sălile de cinema în spațiul online și oferă acces gratuit de pe 8 până pe 21 iunie pe două platforme: în perioada 8-16 iunie pe platforma FFE.ro, iar între 17-21 iunie pe platforma TIFF Unlimited.

06
/06
/20

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.