Ultimul Zburator, selectat la Festivalul filmului fantastic de la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-selectat-la-festivalul-filmului-fantastic-de-la-bruxelles/

Ultimul Zburator, regizat de Ovidiu Georgescu, a fost selectat la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului internaţional de film fantastic de la Bruxelles (BIFFF), care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2014

Ultimul Zburator, regizat de Ovidiu Georgescu, a fost selectat la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului internaţional de film fantastic de la Bruxelles (BIFFF), care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie.

„Ultimul Zburător” va avea premiera în cinematografele româneşti pe 7 februarie. Distribuţia filmului este formată din actorii Gabriel Duţu, Iulia Verdeş, Constantin Cotimanis, Constantin Cojocaru, Marius Bodochi şi George Ivaşcu.

Ultimul Zburator

„Este un film făcut cu efortul multor oameni care nu sunt neapărat din domeniul cinematografiei (…), prin munca benevolă a echipei tehnice şi artistice şi a minunaţilor actori cu care am lucrat. (…)”, a spus Ovidiu Georgescu, după vizionarea de presă a lungmetrajului, informează Mediafax.

Ultimul Zburator

Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, a precizat că Ultimul Zburator face parte din trilogia fantasy Promissum

„În a doua parte intrăm în legenda meşterului Manole şi ne ducem în lumea ielelor şi a zburătorilor şi a căluşarilor, iar în a treia parte încercăm o distopie şi mergem în viitor şi încercăm «Mioriţa», dar va depinde foarte tare de cum va fi primit acest prim film.

Vom vrea şi noi să vedem cum primeşte publicul acest film şi dacă este nevoie şi sunt necesare următoarele două părţi”, a spus regizorul.

„Ultimul Zburător” este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală Promissum şi distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Foto cu Ultimul Zburator –  InterComFilm Distribution

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.