“Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru”, spectacolul lui Afrim, cu subtitrare în limba română
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-copil-din-flori-spune-o-poveste-pe-fond-albastru-spectacolul-lui-afrim-cu-subtitrare-in-limba-romana/

În ajun de Moş Nicolae, “Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru”, spectacolul regizat de Radu Afrim, îşi va spune povestea pe fond albastru şi pentru spectatorii români

Un articol de |3 decembrie 2018

Spectacolul ‘Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru’, al cărui scenariu a fost scris de Radu Afrim special pentru Trupa Tamási Áron, se deschide în faţa spectatorilor ca o cutie-bijuterie  plină de surprize.

Un cadou de care se pot bucura şi spectatorii români, reprezentaţia de miercuri, 5 decembrie 2018, de la ora 19,  beneficiind şi de traducere în limba română.

Foto: Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru – Barabás Zsolt.

23
/06
/21

„Nu cred că există ceva despre care nu se poate vorbi sau care nu poate fi examinat. Nu am simţit niciodată că ar trebui să existe vreo limită pe care nu ar trebui s-o încalc”, spune Neil LaBute și afirmația se verifică prin fiecare dintre textele pe care le-a scris.

23
/06
/21

Vernisată de Ziua Internaţională a Iei la ARCUB, expoziţia „Chimonoul întâlneşte ia” curatoriată de Iulia Gorneanu prezintă în oglindă simboluri ale culturii nipone şi culturii autohtone şi marchează 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România.

23
/06
/21

2/3 galeria se deschide publicului în luna iunie 2021, în locația de pe Strada Franceză nr. 4, între 17:00 - 00:00 cu expoziția „I’m not there” prezentând lucrările artistului John Divola.

21
/06
/21

Cel mai stimulant film văzut la ediţia din acest a Festivalului One World Romania, disponibil şi online până la 27 iunie, a fost „N-o să mai fie noapte” (2020), al cineastei franceze Eléonore Weber. Este un documentar făcut doar din imagini înregistrate de camerele instalate pe căştile de protecţie ale soldaţilor aflaţi în misiuni aeriene cu elicopterul în regiuni din Orientul Mijlociu.

20
/06
/21

Prin multe dintre filmele din selecţia din acest an, Festivalul One World, primul mare eveniment cinematografic desfăşurat fizic în 2021 în România, a arătat libertatea uriaşă pe care documentarul şi-o poate lua faţă de norme, atunci când cineaştii nu se tem să caute forme mai radicale pentru subiectele lor. O parte din selecţie poate fi văzută online în perioada 21-27 iunie.