Un Crăciun mai puțin plastic. Un eveniment marca Goethe-Institut București 
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-craciun-mai-putin-plastic-un-eveniment-marca-goethe-institut-bucuresti/

La sfârşit de an Goethe-Institut Bucureşti îndeamnă publicul bucureştean să se gândească la cât de multe produse ambalate în plastic se cumpără în perioada sărbătorilor.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

În semn de protest, institutul a cooptat studenții de la Secția de Design de Produs de la Facultatea de Arhitectura de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu să construiască un BRAD DIN STICLE DE PLASTIC în cadrul proiectului de conștientizare a consumului masiv de plastic: „Un Crăciun, mai puțin plastic!”

Pe această cale, Goethe-Institut le mulțumește studenților care lucrează de câteva săptămâni la acest proiect sub atenta coordonare a asistentului universitar dr.arh. Gențiana Dumitrașcu.

Pe 10 decembrie bradul va fi amplasat în curtea interioară la Goethe-Institut @dasbobcafe.

Publicul bucureștean este invitat să sărbătorească ideea de a avea în viitor un Crăciun mai ecologic și să participe la un altfel de eveniment de Crăciun!

Pentru ca mesajul să fie și mai convingător, au fost invitați să vorbească în deschiderea evenimentului oameni pasionați de mediul înconjurător și ecologie.

Cuvând de deschidere:

Joachim Umlauf – director Goethe-Institut București

Dr.Arh. Gențiana Dumitrașcu, asist.univ. Facultatea de Arhitectură de Interior, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.

Ionut Iordăchescu, Project Management Office & IT, Let’s Do It Romania – cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1.400.000 de voluntari hotărâți să mențină România curată.

Roxana Buzețelu, de la ”Micile Bucurii” duce o viață eco-friendly și îi atrage și pe alții să adopte acest mod de a trăi. Ea ne va povesti despre legătura dintre the power of community și viața eco-friendly.

Laura Manea, cea mai nouă membră a echipei Iulie fără Plastic, pasionată de mediu curat, de trai sustenabil și echilibru. Încearcă prin proiectul Iulie fără plastic, cât și prin proiectul personal „Laura cu Aura” să ofere din informațiile pe care le acumulează în călătoria sa slow living.

Andrada Trandafir, de la Reciclă Tomi și-a propus să creeze o comunitate informată, să faciliteze accesul la posibilități de colectare selectivă și reciclare cu scopul de a salva cât mai mult verde, împiedicând pe cât posibil poluarea.

Așadar, nu uitați: pe 10 decembrie, de la ora 18.00, avem întâlnire la Goethe-Institut București. Speech-urile pe teme ecologice din jurul bradului din sticle de plastic vor ține de la 18.30 până la 18.45.

30
/01
/17

Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

21
/12
/16

Tabloul "Țărăncuțe" ("De la fântână") de Nicolae Grigorescu a fost adjudecat, marți seară, la prețul de 320.000 de euro, la licitația de iarnă a Artmark, devenind cea mai bine vândută lucrare din acest an. Printre vedetele serii s-au mai numărat "Intimitate" de Nicolae Tonitza, "Car cu boi la amiază" de Nicolae Grigorescu, "Pod" de Adrian Ghenie sau "Pieta" de Corneliu Baba.

19
/12
/16

Romfilatelia a editat o nouă emisiune de mărci poştale tematice în cadrul proiectului „Stele de aur ale scenei şi ecranului”. Cele şase timbre ale acestui proiect filatelic au aceeaşi valoare nominală, de 4,50 lei, şi prezintă Stele de Aur ale scenei româneşti, în imagini de colecţie: Adela Mărculescu, Florina Cercel, Ilinca Tomoroveanu, Alexandru Arşinel, Ion Caramitru, Costel Constantin.

15
/12
/16

Ateneul Român găzduiește instalația documentară itinerantă dedicată pianistei Clara Haskil. Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

14
/12
/16

O schiță anterior necunoscută a lui Leonardo da Vinci a fost evaluată la suma de 15,8 milioane de dolari, după ce a fost adusă la o casă de licitații franceză de către un medic pensionar. Casa de licitație Tajan a precizat că desenul, unul dintre cele opt făcute de artistul renascentist Sfântului martir Sebastian, este o "descoperire extraordinară".

08
/12
/16

Considerată o revelație a cinematografiei europene, actrița Ada Condeescu, starul din “Eu când vreau să fluier, fluier”, “Loverboy” sau “Dincolo de calea ferată”, debutează cu un prim proiect fotografic, expoziția “Colentina”, care va fi vernisată joi, 15 decembrie, de la ora 18.30, la Galeria Rotenberg-Uzunov din București.

08
/12
/16

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, "Squelette arrętant masques" ("Schelet oprind măștile"), a fost achiziționat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitații Sotheby's la Paris

07
/12
/16

Proiecția filmului „Biserici de lemn din România – un documentar”, va avea loc joi, 15 decembrie, de la ora 12, la Cinemateca Eforie din București. Filmul se proiectează în cadrul celei de-a XI-a ediții a IPIFF – „Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți”.

06
/12
/16

Pentru a celebra aniversarea a 60 de ani de existenţă, Comisia Naţională a României pentru UNESCO organizează proiectul „Porţi deschise la CNR UNESCO”. În cadrul acestuia, se vor desfăşura, la sediul din str. Anton Cehov nr. 8, până pe 15 decembrie, o serie de evenimente care să aducă în atenţia publicului rolul UNESCO în promovarea colaborării între naţiuni prin cultură, educaţie, ştiinţă, comunicare şi informare.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).

12
/11
/16

Muzeul Național de Artă al României ne invită, începând cu 16 noiembrie, la o expoziție-medalion, dedicată lui Ștefan Luchian (1868 - 1916), de la moartea căruia se împlinesc o sută de ani. „Punte între două lumi – Florile lui Luchian” deschide programul medalioanelor tematice care vor fi incluse periodic în expozițiile permanente ale MNAR.