Un eveniment retro de neuitat: Balul Bucureștiului Interbelic
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-eveniment-retro-de-neuitat-balul-bucure%c8%99tiului-interbelic/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită vineri, 7 iunie 2019, de la ora 20.00, la a şaptea ediţie a Balului Bucureştiului Interbelic. În decorul de poveste oferit de sala Bizantină a Cercului Militar Naţional, găsiţi magia balurilor fastuoase ale anilor ’20 şi ‘30.

Un articol de Liliana Matei|17 Mai 2019

Pentru o seară, doamnele cochete și gentlemenii dichisiți vor fi oaspeți de seamă ai unui party retro care se anunță a fi de neuitat. E timpul pentru ținute de epocă și accesorii strălucitoare.

Alegeți să faceți parte dintr-un film cu decoruri senzaționale, costume de epocă rafinate, muzică live de calitate, dans, premii și elemente surpriză, licori înmiresmate, bucatele potrivite pentru ele și o companie pe măsură.

Esti și o ocazie de a învăța dansurile care erau la modă în perioada interbelică. București Swing Dance Society dă startul petrecerii și vă invită pe ringul de dans în pași de tango, charleston sau foxtrot. Cei mai talentați și energici dintre dansatori vor fi apreciați și recompensați cu premii pe măsură în cadrul concursului de dans.

Eleganță, fast, bun gust și, mai ales, distracție – iată ce veți găsi pe 7 iunie în cele două săli puse la dispoziție de Cercul Militar Național: sala Bizantină și cea Gotică. Este cadrul perfect să socializați, să cunoașteți oameni noi sau să petreceți în stil interbelic alături de familie și prieteni.

Cum altfel poate fi celebrată venirea verii, dacă nu printr-un party ca la carte?

Taxa de participare la Bal este de 150 de lei. Copiii sub 7 ani pot participa gratuit, în limita locurilor disponibile. Înscrieri se fac pe contact@victoriei.ro

Acest eveniment se desfăşoară în cadrul festivalului LUNA BUCUREŞTILOR, festival organizat în parteneriat cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Margareta Custodele Coroanei.

 

29
/05
/19

METROPOLIS SPECIAL Vă invităm să (re)descoperiți povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu, așa cum ne-o înfățișează scriitoarea Tatiana Niculescu în cea mai nouă dintre cărțile sale – „Regele și Duduia” (Editura Humanitas, 2019).

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

22
/02
/19

Douăsprezece episoade din viața scriitorului Romain Gary, surprinse de François-Henri Désérable în romanul-tribut „Un anume domn Piekielny” (Editura Humanitas Fiction).

18
/01
/19

Proaspăt apărut, al cincilea DVD din excelenta colecție Sahia Vintage, coordonată de cercetătoarea Adina Brădeanu în cadrul unui proiect al Asociației One World Romania, prezintă și discută, sub titlul „Efemere”, câteva filme comandate în diferite perioade Studiului Sahia de diverse instituții ale statului comunist.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

14
/11
/18

METROPOLIS SPECIAL Niciunde în lume sfârșitul Primului Război Mondial nu a fost trăit mai spectaculos decât în Parisul anilor nebuni. Vă prezentăm o colecție de momente douăzeciste avându-i ca protagoniști pe Coco Chanel, Picasso, Hemingway, Isadora Duncan, Joyce, Josephine Baker, Proust, Colette, Stravinski...

Page 1 of 2912345...1020...Last »