Un eveniment retro de neuitat: Balul Bucureștiului Interbelic
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-eveniment-retro-de-neuitat-balul-bucure%c8%99tiului-interbelic/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită vineri, 7 iunie 2019, de la ora 20.00, la a şaptea ediţie a Balului Bucureştiului Interbelic. În decorul de poveste oferit de sala Bizantină a Cercului Militar Naţional, găsiţi magia balurilor fastuoase ale anilor ’20 şi ‘30.

Un articol de Liliana Matei|17 mai 2019

Pentru o seară, doamnele cochete și gentlemenii dichisiți vor fi oaspeți de seamă ai unui party retro care se anunță a fi de neuitat. E timpul pentru ținute de epocă și accesorii strălucitoare.

Alegeți să faceți parte dintr-un film cu decoruri senzaționale, costume de epocă rafinate, muzică live de calitate, dans, premii și elemente surpriză, licori înmiresmate, bucatele potrivite pentru ele și o companie pe măsură.

Esti și o ocazie de a învăța dansurile care erau la modă în perioada interbelică. București Swing Dance Society dă startul petrecerii și vă invită pe ringul de dans în pași de tango, charleston sau foxtrot. Cei mai talentați și energici dintre dansatori vor fi apreciați și recompensați cu premii pe măsură în cadrul concursului de dans.

Eleganță, fast, bun gust și, mai ales, distracție – iată ce veți găsi pe 7 iunie în cele două săli puse la dispoziție de Cercul Militar Național: sala Bizantină și cea Gotică. Este cadrul perfect să socializați, să cunoașteți oameni noi sau să petreceți în stil interbelic alături de familie și prieteni.

Cum altfel poate fi celebrată venirea verii, dacă nu printr-un party ca la carte?

Taxa de participare la Bal este de 150 de lei. Copiii sub 7 ani pot participa gratuit, în limita locurilor disponibile. Înscrieri se fac pe [email protected]

Acest eveniment se desfăşoară în cadrul festivalului LUNA BUCUREŞTILOR, festival organizat în parteneriat cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Margareta Custodele Coroanei.

 

23
/08
/20

24 august 1899 nu este o zi ca oricare alta. Atunci, într-o zi din ultimele veri ale secolului al XIX-lea, s-a născut la Buenos Aires unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului care urma.

21
/08
/20

E dimineața zilei de 23 august 1926. O zi de luni. Rudolph Valentino, primul sex-simbol de la Hollywood, se trezește pe patul său de la New York Polyclinic Hospital. Nu știe că e ultima dimineață din viața lui… Are 31 de ani.

20
/08
/20

OAMENII MUZICII Recitalurile de pian ale unor VIP-uri precum Elton John, Tori Amos, Keith Jarrett și alții, ce fac publicul să vibreze în extaz? Se datorează în bună parte pianistului și compozitorului de geniu Franz Liszt. A fost o personalitate cosmopolită, scriitor, profesor de pian și dirijor, dar mai ales „creatorul” pianistul-vedetă și al recitalurilor pianistice de tip show.

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

31
/07
/20

În seara de 4 august 1984, Richard Burton s-a dus la culcare pentru ultima dată. Nu s-a mai trezit niciodată. Cauza morții: hemoragie cerebrală. Peste câteva zile a fost înmormântat în cimitirul din Celigny (Geneva), îmbrăcat în costum roșu galez și împreună cu un volum de poezie de Dylan Thomas.

19
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

10
/07
/20

A fost odată o artistă care avea să danseze încă din copilăria petrecută la San Francisco. Peste ani, avea să fie considerată creatoarea care a inventat dansul modern. Isadora Duncan, dansatoare și coregrafă, spirit curios și neconvențional, a căutat întotdeauna un adevăr personal prin arta ei, un adevăr mai presus de corp.

03
/07
/20

E 3 iulie 1883. Într-o casă dintr-un oraș european plin de poezie, de nostalgie, dar și de curiozitate față de un viitor, se naște un băiat. Peste ani, numele lui va figura în nenumărate biblioteci și va fi cunoscut în lumea întreagă.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.