Un eveniment retro de neuitat: Balul Bucureștiului Interbelic
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-eveniment-retro-de-neuitat-balul-bucure%c8%99tiului-interbelic/

Fundaţia Calea Victoriei vă invită vineri, 7 iunie 2019, de la ora 20.00, la a şaptea ediţie a Balului Bucureştiului Interbelic. În decorul de poveste oferit de sala Bizantină a Cercului Militar Naţional, găsiţi magia balurilor fastuoase ale anilor ’20 şi ‘30.

Un articol de Liliana Matei|17 mai 2019

Pentru o seară, doamnele cochete și gentlemenii dichisiți vor fi oaspeți de seamă ai unui party retro care se anunță a fi de neuitat. E timpul pentru ținute de epocă și accesorii strălucitoare.

Alegeți să faceți parte dintr-un film cu decoruri senzaționale, costume de epocă rafinate, muzică live de calitate, dans, premii și elemente surpriză, licori înmiresmate, bucatele potrivite pentru ele și o companie pe măsură.

Esti și o ocazie de a învăța dansurile care erau la modă în perioada interbelică. București Swing Dance Society dă startul petrecerii și vă invită pe ringul de dans în pași de tango, charleston sau foxtrot. Cei mai talentați și energici dintre dansatori vor fi apreciați și recompensați cu premii pe măsură în cadrul concursului de dans.

Eleganță, fast, bun gust și, mai ales, distracție – iată ce veți găsi pe 7 iunie în cele două săli puse la dispoziție de Cercul Militar Național: sala Bizantină și cea Gotică. Este cadrul perfect să socializați, să cunoașteți oameni noi sau să petreceți în stil interbelic alături de familie și prieteni.

Cum altfel poate fi celebrată venirea verii, dacă nu printr-un party ca la carte?

Taxa de participare la Bal este de 150 de lei. Copiii sub 7 ani pot participa gratuit, în limita locurilor disponibile. Înscrieri se fac pe [email protected]

Acest eveniment se desfăşoară în cadrul festivalului LUNA BUCUREŞTILOR, festival organizat în parteneriat cu Cercul Militar Naţional, sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Margareta Custodele Coroanei.

 

14
/02
/16

Ziarul Metropolis inaugurează astăzi o rubrică nouă, despre Bucureștiul de totdeauna, ținută de istoricul Georgeta Filitti. În primul episod aflăm despre tratamentele folosite în secolul al XIX-lea (lipitori, praf de gîndaci, fântânica) și despre medicamentele descoperite la începutul veacului trecut (carbaxin, spirulină, moldamin).

08
/01
/16

Atunci când era îndrăgostită, lui Edith Piaf i se părea că aceea e prima şi ultima ei iubire, cea care se întâmplă o singură dată. A declarat că a iubit un singur om, pe Marcel Cerdan, dar toată viața l-a așteptat pe Théo Sarapo. În rest, povestea ei a pendulat între triumfuri, căderi, alcool, morfină și spiritism.

22
/12
/15

În anii '50 ai secolului trecut, Nicolae Labiş (2 decembrie 1935 - 22 decembrie 1956) şi Nichita Stănescu erau doi poeţi foarte tineri, în plină ascensiune. Amândoi au devenit rapid celebri. Mai întâi Labiş. Puţin mai târziu, Nichita.

16
/12
/15

În urmă cu aproape două secole și jumătate se năştea la Bonn, în Germania, Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Ziua de 16 decembrie este considerată data de naştere a lui Beethoven, deoarece se ştie că el a fost botezat pe 17 decembrie, ori la vremea respectivă copiii erau botezaţi la o zi după naştere.

30
/11
/15

Actorul care l-a interpretat pe Cetăţeanu’ turmentat în „Scrisoarea pierdută”, distribut de însuşi I.L.Caragiale, s-a născut pe 1 decembrie 1869 şi a decedat pe 17 martie 1940. A fost un artist talentat, dar și un chefliu de pomină.