Un film care ne oferă o nouă pespectivă: Maria versus Callas, din 20 iulie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-film-care-ne-ofera-o-noua-pespectiva-maria-versus-callas-din-20-iulie-in-cinematografe/

În prezent, Maria Callas rămâne una dintre cele mai mari artiste de muzică clasică din lume şi este cea mai apreciată pentru emoţia pe care o transmite prin melodiile ei: pagina sa de Facebook a ajuns la peste 600.000 de aprecieri. Și, totuşi, ştim foarte puţine lucruri despre adevărata Maria, cea din spatele „La Callas”.

Un articol de Petre Ivan|17 iulie 2018

Întreaga ei viață s-a simțit neînțeleasă. Documentarul despre viața artistei a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma, ajungând și la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. „Maria by Callas” va ajunge în cinematografele din România începând cu 20 iulie, fiind distribuit de Transilvania Film.

Filmul va putea fi vizionat în următoarele cinematografe din țară: Baia Mare – Cinema Dacia; Botoșani – Cinema Unirea; Brăila – Cinema Central; Brașov – Cinema One Brașov; București – Hollywood Multiplex, Băneasa Grand Cinema and More, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Union, Cinema Europa, Happy Cinema; Cluj-Napoca – Cinema Victoria Cluj; Constanța – Cityplex Constanța; Craiova – Cinema Modern; Gura Humorului – Casa de Cultura; Iași – Ateneul din Iași; Odobești – Casa de Cultură Odobești; Pitești – Cinema Trivale, Sebastian Papaiani; Sfântu Gheorghe – Cinema Arta by Cityplex și Târgu-Mureș – Cinema Arta 3D.

Vom descoperi o Maria fragilă, o Maria singuratică, alături de „La Callas” care își petrecerea timpul doar cu cei mai buni: Visconti, Pasolini, Onassis, Churchill, Marilyn, Grace Kelly, Prince Rainier, Saint-Laurent, Pierre Bergé, Kennedy, Liz Taylor și mulți alții.

Vom afla mai multe detalii despre visele Mariei de a-și întemeia o familie si de a trăi departe de scenă și de societatea cu care era obișnuită, spre deosebire de ambițioasa Callas care și-a forțat limitele cu speranța că va da din nou lovitura pe scena muzicii clasice, în ciuda problemelor care i-au afectat vocea de-a lungul carierei sale extraordinare și până la moartea sa la numai 53 de ani, la Paris.

Dincolo de aceast conflict, unde o parte, în cele din urmă, capitulează în fața celeilalte, regizorul Tom Volf încearcă să reconcilieze aceste două personalități: Maria și Callas.

Tom Volf a descoperit-o printr-o întâmplare pe Maria Callas, atunci când a dat peste o înregistrare de-a ei care l-a captivat în totalitate. O întreagă constelație s-a deschis în fața regizorului în acel moment. Această pasiune l-a determinat să călătorească în jurul lumii timp de 3 ani în căutarea adevăratei Maria Callas și să îi întâlnească pe ultimii suprviețuitori ai generației ei, pe prietenii ei apropiați, pe colegii ei și pe cei care au cunoscut-o cu adevărat.

Cercetările sale i-au permis să adune suficiente materiale impresionante și nemaivăzute pentru a realiza acest documentar. Pentru acest proiect, a lucrat foarte îndeaproape cu Nadia Stancioff, o bună prietenă a Mariei Callas, care i-a spus odată: „Dacă voi muri înaintea ta, vreau să le spui tuturor cine am fost cu adevărat.”

După premiera din cadrul Festivalului de Film de la Roma, filmul Maria by Callas” a câștigat premiul pentru Cel mai bun Documentar despre Muzică și Dans la Festivalul de Film ‘Master of Art’. Filmul a fost proiectat și în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția a 17-a.

Foto: Maria versus Callas – facebook

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

18
/12
/13

Studiourile Disney vor produce un film despre viaţa şi cariera celebrului sprinter american de culoare Jesse Owens, câştigător a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, în faţa unui Führer furios să îşi vadă astfel discreditată teoria despre superioritatea rasei ariene.

18
/12
/13

Plasat în anii ‘50, Domnisoara populara spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

18
/12
/13

Marele premiu al ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF i-a fost acordat regizorului american Ben Russell, pentru filmul “River Rites”. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit regizorului portughez João Rui Guerra da Mata pentru “As the Flames Rose”.

18
/12
/13

TV & Film Academy by Ruxandra Ion, cea mai complexă şcoală de talente existent în România şi care îşi va deschide porţile pentru cursanţii ei pe 3 februarie 2014, aduce un omagiu regretatului maestru Gheorghe Dinica.

18
/12
/13

Este pentru prima dată când patru actori de Oscar joacă împreună pe marile ecrane, Robert De Niro, Michael Douglas, Kevin Kline și Morgan Freeman iau cu asalt cinematografele de vineri, 20 decembrie, când se vor pregăti pentru petrecerea vieții lor, în comedia Burlaci întârziaţi.