„Un matinal TV din 2033”, premieră online
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-matinal-tv-din-2033-premiera-online/

Miercuri, 6 mai, de la ora 19.00, pe www.teatrulacinema.ro/matinalul are loc premiera spectacolului „Un matinal TV din 2033”, în regia lui Theo Herghelegiu, care semnează şi scenariul.

Un articol de Liliana Matei|6 mai 2020

În „primul spectatol de teatru online în direct” îi veți vedea pe actorii Karl Baker, Adriana Drăguț, Dana Vulc, Eduard Petre Jighirgiu, Ioana Marcoiu, David Jighirgiu și, în reclame, pe Marius Manole, Șerban Pavlu și Adelaida Zamfira.

Creatorii vă invită la o călătorie în viitor pornind de la o emisiune de televiziune intitulată „România se spală pe mâini”, prilej pentru dialoguri care etalează stări, caractere, obiceiuri și mai ales mentalități toxice.

Potrivit realizatorilor, există 3 motive principale pentru care spectacolul, conceput special pentru perioada de izolare generată de pandemia COVID-19, trebuie văzut:

1.„Modul în care scenariul reușește să se refere la viitor într-o exprimare nedistopică, cu referințe culturale serioase și teme anxioase, dar salvând aparențele printr-o exploatare continua și subliminala a comediei de situație.

2.Prima piesa de teatru online din România care se joacă live, adică în direct, exact cum explica pe vremuri tanti Thalia că se face teatru, când actorul respira în același timp cu spectatorul (sau invers). Actorii joacă de acasă, se folosește tehnologia Zoom, spectacolul pleacă către marele public de pe o platformă de specialitate, cu acces general, nelimitat și nerestricționat.

3.Invitații speciali, în număr de cinci, alții de fiecare dată, diferiți de la reprezentație la reprezentație, care punctează decisiv în senzația de moment fără să altereze niciun algoritm al acțiunii. Descoperă noi invitați la fiecare altă „premieră” săptămânală! Lor li se adaugă actorii din „reclamele” emisiunii care livrează genial câteva momente decupate parcă din universul lui Eugen Ionescu.”

24
/09
/20

S-a născut într-o mahala din București, pe 25 septembrie 1913, într-o zi care părea o zi oarecare și a rămas în calendarul culturii române. Acolo s-a jucat, acolo a învățat, acolo a crescut și a ascultat primele forme de muzică pe care le-a cunoscut.

24
/09
/20

Rodica Mandache, István Téglás și Edith Alibec se întâlnesc în „Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, un spectacol complex despre nevoia de intimitate și dorința de a controla povestea pe care o lăsăm mai departe celorlalți despre noi înșine.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

22
/09
/20

Cea de-a opta ediție Festivalul Național de Improvizație - !MPRO - va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46). Tema acestui an - Procesul creativ - invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

Pagina 1 din 91712345...102030...Ultima »