Un Milion de Stele, eveniment de solidaritate în Parcul Herăstrău
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-milion-de-stele-eveniment-de-solidaritate-in-parcul-herastrau/

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează poimâine unul dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în Bucureşti, în Parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 18.00.

Un articol de Corina Vladov|10 octombrie 2013

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează poimâine unul dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în București,  în Parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 18.00.

Organizat anual de toate organizaţiile Caritas din România, evenimentul oferă tuturor persoanelor posibilitatea de a se implica în schimbarea în bine a vieţii copiilor vulnerabili. În anul 2012 evenimentul s-a desfăşurat simultan în 30 de localităţi din România, cu o participare de peste 20.000 de susţinători în toată ţara.

Cauza propusă în acest an este cea a copiilor cu dizabilităţi, de cele mai multe ori marginalizaţi, lipsiţi de şansa de a avea acces în şcolile de masă, de a beneficia de servicii de recuperare, de a fi integraţi şi acceptaţi, de a-şi construi un viitor demn.

un milion de stele

Afişul evenimentului „Un milion de stele“

Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor susţine activităţile destinate beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi (în special cu Sindrom Down), din cadrul Asociaţiei Caritas Bucureşti.

Centrul are ca scop prevenirea abandonului, a instituţionalizării, a marginalizării sociale şi şcolare a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni-9 ani, asigurând servicii de recuperare prin terapii specifice, de educare, integrare/reintegrare socială şi comunitară, socializare şi petrecere a timpului liber, informare şi orientare, consiliere socială, suport emoţional.

Conceptul evenimentului „Un Milion de Stele” a fost preluat din reţeaua Caritas Europa şi a pornit de la dorinţa de a sensibiliza cât mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate faţă de grupurile vulnerabile şi marginalizate din punct de vedere social.

Gestul constă în aprinderea de lumânări amenajate sub forma unei stele, într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic un copil în dificultate, cu risc de marginalizare.

Foto: Un milion de stele

05
/04
/23

În weekendul 21-23 aprilie, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” participă în premieră la a șaptea ediție a Festivalului Spotlight, eveniment de artă vizuală în aer liber, organizat în București.

05
/04
/23

Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, a fost invitat la Timișoara, în cadrul seriei „La UVT, Cultura este Capitală!”. Scriitorul căruia îi puteți găsi cărțile la editura Polirom a participat la două evenimente organizate de Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul programului cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”.

05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀. 

04
/04
/23

Muzeul Național de Artă al României oferă un program special de vizitare în data de 5 aprilie 2023, prima zi de miercuri a lunii în care toți vizitatorii beneficiază de gratuitate.

03
/04
/23

La începutul primăverii aveți ocazia să (re)vedeți la Teatrul Metropolis unele dintre cele mai cerute spectacole ale ultimilor ani. Bucurați-vă de Chris Simion-Mercurian, Mimi Brănescu, Adrian Titieni, Marian Râlea, Vlad Zamfirescu, dar și de artiști tineri și premiați, în producții de neuitat.

01
/04
/23

Am văzut în seara asta unul dintre cele mai frumoase spectacole pe care le poți vedea într-o viață. O trupă formată din artere, vene, sânge, ventricule, suflet, gânduri, sentimente și, peste toate astea, frumusețe, ca o familie care a primit în rândul ei oameni formați cu totul și cu totul din dragoste.