Un Milion de Stele, eveniment de solidaritate în Parcul Herăstrău
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-milion-de-stele-eveniment-de-solidaritate-in-parcul-herastrau/

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează poimâine unul dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în Bucureşti, în Parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 18.00.

Un articol de Corina Vladov|10 octombrie 2013

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează poimâine unul dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în București,  în Parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 18.00.

Organizat anual de toate organizaţiile Caritas din România, evenimentul oferă tuturor persoanelor posibilitatea de a se implica în schimbarea în bine a vieţii copiilor vulnerabili. În anul 2012 evenimentul s-a desfăşurat simultan în 30 de localităţi din România, cu o participare de peste 20.000 de susţinători în toată ţara.

Cauza propusă în acest an este cea a copiilor cu dizabilităţi, de cele mai multe ori marginalizaţi, lipsiţi de şansa de a avea acces în şcolile de masă, de a beneficia de servicii de recuperare, de a fi integraţi şi acceptaţi, de a-şi construi un viitor demn.

un milion de stele

Afişul evenimentului „Un milion de stele“

Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor susţine activităţile destinate beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi (în special cu Sindrom Down), din cadrul Asociaţiei Caritas Bucureşti.

Centrul are ca scop prevenirea abandonului, a instituţionalizării, a marginalizării sociale şi şcolare a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni-9 ani, asigurând servicii de recuperare prin terapii specifice, de educare, integrare/reintegrare socială şi comunitară, socializare şi petrecere a timpului liber, informare şi orientare, consiliere socială, suport emoţional.

Conceptul evenimentului „Un Milion de Stele” a fost preluat din reţeaua Caritas Europa şi a pornit de la dorinţa de a sensibiliza cât mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate faţă de grupurile vulnerabile şi marginalizate din punct de vedere social.

Gestul constă în aprinderea de lumânări amenajate sub forma unei stele, într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic un copil în dificultate, cu risc de marginalizare.

Foto: Un milion de stele

02
/04
/14

Cinci filme intense pe subiecte ca poliția politică, anii de închisoare ai lui Nelson Mandela, consecințele consumerismului și intruziunea politicului în viețile personale vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica (8 – 13 aprilie), în secțiunea Panorama, într-o subsecțiune dedicată Eye on Films.

02
/04
/14

Filmul Cainele japonez, regizat de Tudor Cristian Jurgiu, care a fost proiectat la Festivalul New Directors/ New Films, de la New York, este "portretul fascinant al unei drame acute care se naşte din ritmurile vieţii reale", scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

02
/04
/14

ŞTIAŢI CĂ..., dacă ar mai fi trăit, legendarul cântăreţ Gica Petrescu ar fi împlinit astăzi 99 de ani? A început să cânte în 1930, pe când avea 15 ani, fiind descoperit la o serbare şcolară de compozitorul Ion Vasilescu, care l-a dus la Radio. S-a oprit din cântat 76 de ani mai târziu, în dimineaţa zilei de 18 iunie 2006, când a murit. În acea zi de duminică, în cadrul galei „Premiile muzicale Radio România Actualități” tocmai urma să se acorda un premiu special - „Cântecul e viața mea”, dedicat lui Gică Petrescu.

01
/04
/14

Mulți oameni sunt reticenți să apeleze la psiholog sau la psihiatru când se confruntă cu o problemă de viață sau cu o tulburare psihică. Motivele pot fi multe, de la frica de a nu fi catalogat „nebun” de ceilalți până la faptul că se îndoiesc că psihologul sau psihiatrul ar putea să îi ajute cu adevărat.

01
/04
/14

Este ora șapte şi îţi ocupi locul în sală, la Teatrul Foarte Mic. În faţa ta, pe scenă, zece oameni stau înşiraţi, aşteptând o execuţie. Le auzi gândurile învolburându-se în cascade răsunătoare de regrete şi frământări. Au murit de mult, dar continuă să existe în memoria colectivă a clasei unde s-au cunoscut. Sunt zece fantome care-şi deplâng trupurile sfâşiate de unghiile nedreptăţii.

01
/04
/14

Marţi, 1 aprilie, începând cu ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu va fi gazda unei seri dedicate romanului Ultimul nud de Ellis Avery, unul dintre cele mai îndrăzneţe romane publicate în 2012. Volumul reînvie atmosfera boemă din Parisul anilor nebuni, evocând atât figura fascinantă şi scandaloasă a pictoriţei Tamara de Lempicka, cât şi pe cea a celebrului ei model, Rafaela, care i-a fost marea iubire.

01
/04
/14

Despre Cătălin Naum s-a scris şi s-a vorbit foarte mult. Mulţi spun că avea atributele unui regizor de geniu. Cu toate acestea, obişnuia să spună: „Eu nu sunt regizor”. Şi asta pentru că, înainte de toate, el a fost profesor, pedagog.

01
/04
/14

În ultimii ani, pe piaţa de entertainment din Bucureşti (şi nu numai) au apărut numeroase echipe şi trupe de teatru, de stand-up comedy şi de improvizaţie. Publicul, însă, cere tot mai mult.