Un Milion de Stele, eveniment de solidaritate în Parcul Herăstrău
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-milion-de-stele-eveniment-de-solidaritate-in-parcul-herastrau/

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează poimâine unul dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în Bucureşti, în Parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 12 octombrie, începând cu orele 18.00.

Un articol de Corina Vladov|10 octombrie 2013

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează poimâine unul dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în București,  în Parcul Herăstrău – (intrarea Charles de Gaulle), sâmbătă, 12 octombrie, începând cu ora 18.00.

Organizat anual de toate organizaţiile Caritas din România, evenimentul oferă tuturor persoanelor posibilitatea de a se implica în schimbarea în bine a vieţii copiilor vulnerabili. În anul 2012 evenimentul s-a desfăşurat simultan în 30 de localităţi din România, cu o participare de peste 20.000 de susţinători în toată ţara.

Cauza propusă în acest an este cea a copiilor cu dizabilităţi, de cele mai multe ori marginalizaţi, lipsiţi de şansa de a avea acces în şcolile de masă, de a beneficia de servicii de recuperare, de a fi integraţi şi acceptaţi, de a-şi construi un viitor demn.

un milion de stele

Afişul evenimentului „Un milion de stele“

Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor susţine activităţile destinate beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi (în special cu Sindrom Down), din cadrul Asociaţiei Caritas Bucureşti.

Centrul are ca scop prevenirea abandonului, a instituţionalizării, a marginalizării sociale şi şcolare a copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni-9 ani, asigurând servicii de recuperare prin terapii specifice, de educare, integrare/reintegrare socială şi comunitară, socializare şi petrecere a timpului liber, informare şi orientare, consiliere socială, suport emoţional.

Conceptul evenimentului „Un Milion de Stele” a fost preluat din reţeaua Caritas Europa şi a pornit de la dorinţa de a sensibiliza cât mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate faţă de grupurile vulnerabile şi marginalizate din punct de vedere social.

Gestul constă în aprinderea de lumânări amenajate sub forma unei stele, într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic un copil în dificultate, cu risc de marginalizare.

Foto: Un milion de stele

15
/07
/14

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie. 

13
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Geniul uriaşei actriţe Maria Ventura a dus gloria românească în lume. Ea a construit un teatru în România şi a întemeiat o şcoală de teatru în Franţa; a trăit în preajma faimoasei Sarah Bernhardt și a murit acum 60 de ani.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.

11
/07
/14

„Călători prin manuscris”, expoziția organizată de Muzeul Națională de Artă (MNAR) la parterul Galeriei Naționale până pe 31 august, are meritul inedit de a aduce în realitate o metaforă pe care suntem obișnuiți să o considerăm doar atât, o metaforă: plimbarea printre filele unei cărți.