“Un om la locul lui”, de Hadrian Marcu, are premiera mondială la San Sebastian
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-om-la-locul-lui-de-hadrian-marcu-are-premiera-mondiala-la-san-sebastian/

“Un om la locului lui”, lungmetrajul de debut al regizorului Hadrian Marcu, va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de la Film San Sebastian, care se desfăşoară în perioada 21 – 29 septembrie. Filmul, din distribuţia căruia fac parte Bogdan Dumitrache, Ada Galeş, Mădalina Constantinşi Adrian Titieni, va fi lansat în cinematografele din România pe 23 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|28 septembrie 2018

“Un om la locului lui” a fost inclus în competiția “New Directors” a celei de-a 66-a ediții a festivalului din Spania, unde va fi prezentat vineri, 28 septembrie.

În această secțiune competitivă sunt prezentate debuturile inedite în lungmetraj (primul sau al doilea film), realizate în ultimul an. Filmul a fost selectat cu an în urmă, la cea de-a 65-a ediția a festivalului, în secțiunea „Glocal in Progress”, care își propune să prezinte specialiștilor filme aflate în faza de post-producție.

San Sebastian a fost unul dintre festivalurile pe care le-am avut în vedere pentru premiera filmului încă din etapa de producție. Am înscris proiectul la Glocal in Progress cu gândul de a-l aduce în atenția programatorilor de la San Sebastian cât mai devreme, și asta fără a-i periclita în vreun fel șansele de selecție arătându-l în stadiu de lucru.” – Ana-Maria Antoci, unul dintre producătorii filmului.Un om la locul lui

“Un om la locului lui” spune povestea lui Petru, inginer de foraj într-o companie multinațională, care e pe cale să devină soț și tată atunci când Sonia, amanta lui, e implicată într-un accident grav de mașină. Pe măsură ce opțiunile sale se restrâng tot mai mult, Petru caută calea onorabilă de ieșire dintr-un triunghi amoros care se zgâlțâie din toate laturile. Filmul este o adaptare a romanului “Firesc”, de Petre Cimpoeșu.

Producția românească “Un om la locului lui” concurează pentru premiul secțiunii “New Directors”, în valoare de 50.000 de euro, alături de 14 filme din țări ca Argentina, Danemarca, Spania, Japonia, Kosovo, Mexic, Rusia, Elveţia şi Vietnam.

Hadrian Marcu

Hadrian Marcu a lucrat ca regizor secund pentru lungmetrajul “Hârtia va fi albastră”, în regia lui Radu Muntean. Din filmografia sa mai fac parte scurtmetrajele “27”, “Domnul David”, “Unchiul Victor” și “Joi”, acesta din urmă fiind selecționat în competițiile oficiale la Namur, Thessaloniki, Hamburg.

 

“Un om la locul lui” este produs de 4 Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Scenariul și regia sunt semnate de Hadrian Marcu, iar imaginea este semnată de Adrian Silișteanu

Din distribuția filmului fac parte: Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni.

Foto: “Un om la locul lui” – facebook

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.