Un Picasso rar, vândut pentru 67,45 milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-picasso-rar-vandut-pentru-6745-milioane-de-dolari/

Un tablou de Picasso rar, din “perioada albastră” a artistului, s-a vândut, la New York, pentru suma de 67,45 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate de Sotheby’s. “La gommeuse”, un magnific nud al unei artiste de cabaret, a fost realizat în 1901, atunci când artistul avea doar 19 ani.

Un articol de Petre Ivan|8 Noiembrie 2015

Pe reversul tabloului este pictat un prieten de Picasso, art dealer-ul Pere Manach, înfățișat pe post de spiriduș gol, care urinează.

Van Gogh, Paysage sous un ciel mouvemente

Van Gogh, Paysage sous un ciel mouvemente

Această vânzare s-a dovedit o bună oportunitate de afaceri pentru miliardarul american Bill Koch, care a cumpărat lucrarea pentru 3 milioane de dolari în 1984, fără să știe că pe spatele tabloului se ascunde o altă pictură.

Această din urmă pictură a fost descoperită în timpul lucrărilor de restaurare din 2000.

În urma acestei descoperiri, tabloul a fost estimat la 60 de milioane de dolari.

În cadrul aceleiași licitații, un studiul în ulei cu nuferi, semnat de Claude Monet, a fost vândut pentru suma de 33,85 de milioane de dolari, în timp ce tabloul lui Van Gogh “Paysage sous un ciel mouvementé” a fost achiziționat pentru 54 de milioane de dolari.

 

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

Page 1 of 4812345...102030...Last »