Un Picasso rar, vândut pentru 67,45 milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-picasso-rar-vandut-pentru-6745-milioane-de-dolari/

Un tablou de Picasso rar, din “perioada albastră” a artistului, s-a vândut, la New York, pentru suma de 67,45 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate de Sotheby’s. “La gommeuse”, un magnific nud al unei artiste de cabaret, a fost realizat în 1901, atunci când artistul avea doar 19 ani.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2015

Pe reversul tabloului este pictat un prieten de Picasso, art dealer-ul Pere Manach, înfățișat pe post de spiriduș gol, care urinează.

Van Gogh, Paysage sous un ciel mouvemente

Van Gogh, Paysage sous un ciel mouvemente

Această vânzare s-a dovedit o bună oportunitate de afaceri pentru miliardarul american Bill Koch, care a cumpărat lucrarea pentru 3 milioane de dolari în 1984, fără să știe că pe spatele tabloului se ascunde o altă pictură.

Această din urmă pictură a fost descoperită în timpul lucrărilor de restaurare din 2000.

În urma acestei descoperiri, tabloul a fost estimat la 60 de milioane de dolari.

În cadrul aceleiași licitații, un studiul în ulei cu nuferi, semnat de Claude Monet, a fost vândut pentru suma de 33,85 de milioane de dolari, în timp ce tabloul lui Van Gogh “Paysage sous un ciel mouvementé” a fost achiziționat pentru 54 de milioane de dolari.

 

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).