„Un portret de secol”, scurte călătorii în timp alături de Cătălin Ştefănescu, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-portret-de-secol-scurte-calatorii-in-timp-alaturi-de-catalin-stefanescu-pe-tvr-2/

De joi, 20 octombrie, timp de 11 săptamâni – de la ora 20.00 – TVR 2 îşi invită telespectatorii într-o călătorie fascinantă, mai puţin obişnuită: o călătorie în timp. O plimbare la pas prin a doua jumătate a secolulului al XX-lea.

Un articol de Petre Ivan|19 Octombrie 2016

Ghidul emisiunii va fi realizatorul tv Cătălin Ştefănescu. Împreună cu el telespectatorii vor călători  din 1964 până în 1991, anul în care URSS dispare de pe harta politică a lumii.

De ce acest periplu prin timp? Pentru că aceste amintiri există în Arhiva Televiziunii Române, închise în cutii de metal, neumblate. Imagini de la evenimente politice, sociale, mondene –  care nu se puteau difuza în perioada comunistă.

Numeroase ştiri externe sosite de la marile agenţii de presă, relatări despre evenimente de importanţă mondială, care n-au reuşit să ajungă pe post.

Fapte care ne-au influenţat şi ne mai influenţează şi astăzi. Evenimente pe care le catalogăm, uneori, fără mare interes – şi despre care spunem că dacă au trecut și care ţin deja de istorie. Numai că, aceste istorii contează!

Foto: Un portret de secol – tvr.ro

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »