Un Sancho Panza umil şi zei neserioşi. MONDIALUL Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-sancho-panza-umil-si-zei-neseriosi-mondialul-metropolis/

E clar că, spre marea mea părere de rău, Argentina nu va câştiga Campionatul Mondial, iar steaua lui Messi începe să apună. Poate că e şi obosit de la corvezile la care este supus la Barcelona, unde doar vasele nu le-a spălat şi nu a lustruit parchetul cu ceară.

Un articol de Șerban Tomșa|16 iunie 2018

Ce are Argentina? Un antrenor care pare a fi însuşi Sancho Panza, tocmai sosit flămând de la grajduri şi privind cu umilinţă cum portughezii s-au aşezat la o masă bogată. Mai adăugăm un singur fundaş valabil, Otamendi, un Di Maria năuc, un Aguero care ară terenul ca o motosapă, o echipă care pasează binişor şi un Messi neserios, dacă nu de-a dreptul iresponsabil.

Să te considere lumea un Dumnezeu al fotbalului şi tu să nu ai decenţa de a exersa loviturile de pedeapsă înseamnă lipsă de respect faţă de suporteri. E idolul meu, dar prea a făcut-o lată! Să-i acordăm totuşi circumstanţele unei oboseli adânc acumulate. Dar tot cu nimic rămânem.

O echipă pregătită fizic poate încurca oricând o Argentină mediocră şi neinspirată. Las la o parte penalty-ul neacordat, mai clar decât cel transformat de Cristiano şi spun că singura soluţie ar fi ca Messi să se poată dedubla şi să-şi ofere singur mingi pe nişte culoare bine gândite.

După ce Campionatul Mondial începuse frumos, în forţă, cu execuţii memorabile, magia s-a rupt brusc şi ne-am trezit că urmărim nişte echipe dezorientate, în meciuri terne, plictisitoare.

P.S. Am făcut şi eu eroarea de a-l compara pe Messi cu Ronaldo. Dar ei sunt diferiţi şi complementari: unul e decar, celălalt e vârf de meserie. Dacă ar juca în aceeaşi echipă? Messi ar pasa şi Ronaldo ar înscrie.

Foto: MONDIALUL Metropolis, Lionel Messi – fifa.com

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)