Un sfert de veac de internet – “The 25 funniest things on the internet, ever”
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-sfert-de-veac-de-internet-the-25-funniest-things-on-the-internet-ever/

În urmă cu un sfert de secol, omenirea păşea într-o nouă eră. La 23 august 1991, reţeaua globală de calculatoare, cunoscută sub prescurtarea W.W.W., creată de savanţii institului CERN din Elveţia, a devenit accesibilă publicului larg.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2016

Internet-ul a pus, astfel, bazele revoluţiei digitale şi epocii informaţiei. Astăzi, aproximativ 3,2 miliarde de oamenilor au acces la internet. Şi numărul creştă cu două-trei sute de milioane pe an.

Pentru a marca momentul, site-ul metro.co.uk a publicat un top al celor mai amuzante lucruri de pe internet – “The 25 funniest things on the internet, ever” -, printre acestea numărându-se posomorâta pisică Grumpy şi videoclipul Gangnam Style al rapper-ului Psy, cu 2,6 miliarede de vizualizări.

În top se mai află selfie-ul realizat de Ellen DeGeneres la gala Oscar 2014, care include vedete precum Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep şi Julia Roberts, devenit cel mai popular mesaj publicat pe Twitter, după ce a fost preluat de peste un milion de utilizatori ai reţelei, faimosul video cu „Charlie bit my finger – again” (Charlie, un sugar în vârstă de un an, îl muşcă de deget, în repetate rânduri, pe fratele său Harry, în vârstă de trei ani), publicat în 2007 şi care a adunat în timp record sute de milioane de vizualizări şi, desigur,  viralul „Evolution of dance”, realizat de comediantul Judson Laipply, urmărit de aproape 300 de milioane de utilizatori.

Top-ul integral poate fi accesat aici.

Foto: internet, Grumpy – facebook

09
/06
/22

Muzeul Abandonului a pornit în toamna anului trecut un amplu proiect de reunire, într-o arhivă digitală, a unor arhive personale și instituționale, deocamdată disparate, toate legate de instituționalizarea și dezinstituționalizarea copiilor din România comunistă și post-comunistă.

09
/06
/22

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu și Alina Ușurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi și medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT - Prelegeri și incursiuni performative, la AREAL spațiu pentru dezvoltare coregrafică.

08
/06
/22

În mai puțin de o săptămână începe cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, acolo unde teatrul, dansul și efervescența evenimentelor conexe își dau întâlnire cu spectactorii dornici să se bucure de o nouă atmosferă și un nou concept „sub nori”.

31
/05
/22

Inițiat în 2012, de către Fundația M&V Schmidt și Fundația Tabaluga/ Peter Maffay Stiftung, festivalul Săptămâna Haferland are misiunea de a promova cultura și tradițiile sașilor din Transilvania și de a dezvolta sectorul turistic din zona respectivă. Regiunea săsească din Transilvania, cuprinsă între Brașov și Sighișoara, a fost denumită Țara Ovăzului sau Haferland cu sute de ani în urmă, datorită localnicilor care obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

30
/05
/22

Să presupunem că o sticlă de plastic, un pet, și-ar dori să plece dintr-un sat din Transilvania și ar vrea călătorească până la Marea Neagră, ori poate și mai departe. Credeţi că ar putea? La această întrebare și-au dorit să găsească răspunsul un grup de voluntari din România. Realizată într-un proiect inedit tip experiment, "Călătoria mea spre mare" este de fapt o poveste despre oameni, mentalităţi și educaţie.