Un sfert de veac de internet – “The 25 funniest things on the internet, ever”
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-sfert-de-veac-de-internet-the-25-funniest-things-on-the-internet-ever/

În urmă cu un sfert de secol, omenirea păşea într-o nouă eră. La 23 august 1991, reţeaua globală de calculatoare, cunoscută sub prescurtarea W.W.W., creată de savanţii institului CERN din Elveţia, a devenit accesibilă publicului larg.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2016

Internet-ul a pus, astfel, bazele revoluţiei digitale şi epocii informaţiei. Astăzi, aproximativ 3,2 miliarde de oamenilor au acces la internet. Şi numărul creştă cu două-trei sute de milioane pe an.

Pentru a marca momentul, site-ul metro.co.uk a publicat un top al celor mai amuzante lucruri de pe internet – “The 25 funniest things on the internet, ever” -, printre acestea numărându-se posomorâta pisică Grumpy şi videoclipul Gangnam Style al rapper-ului Psy, cu 2,6 miliarede de vizualizări.

În top se mai află selfie-ul realizat de Ellen DeGeneres la gala Oscar 2014, care include vedete precum Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep şi Julia Roberts, devenit cel mai popular mesaj publicat pe Twitter, după ce a fost preluat de peste un milion de utilizatori ai reţelei, faimosul video cu „Charlie bit my finger – again” (Charlie, un sugar în vârstă de un an, îl muşcă de deget, în repetate rânduri, pe fratele său Harry, în vârstă de trei ani), publicat în 2007 şi care a adunat în timp record sute de milioane de vizualizări şi, desigur,  viralul „Evolution of dance”, realizat de comediantul Judson Laipply, urmărit de aproape 300 de milioane de utilizatori.

Top-ul integral poate fi accesat aici.

Foto: internet, Grumpy – facebook

18
/05
/21

După mai mult de un an de introspecție și de distanțare socială, timpul petrecut cu noi, în spațiile care au devenit din confortabile limitative, a căpătat complet alte semnificații. Momentele dragi din trecut le-am păstrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusă a făcut zilele, săptămânile și lunile să se comprime. Nu știm când și cum au trecut ultimele 15 luni așa că amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodată.

09
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

28
/04
/21

Joi, 6 mai 2021, între orele 16:00 și 20:00 are loc la Galeria Senat, str. Băiculești nr. 29, Sector 1, București, la Combinatul Fondului Plastic, deschiderea expoziției Depozitul 12, prima din seria Politici ale non-acțiunii.

20
/04
/21

Numeroase lucrări în diverse tehnici, realizate în ultimul deceniu de Maia Ștefana Oprea, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste contemporane din România, se regăsesc începând din 20 aprilie 2021 în expoziţia VR (virtual reality) „On the Naturalness of Things“ / „Despre naturalețea lucrurilor“, curator Ana Sultana Cipariu, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com, fiind cea de-a noua expoziţie în „realitate virtuală“ găzduită aici, alături şi de reconstrucţia virtuală a atelierului marii pictoriţe Valentina Rusu Ciobanu.

20
/04
/21

Expoziția Shaping Design. Together. va avea loc în perioada 5-13 iunie 2021, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Național de Artă al României.

16
/04
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani, care se axează pe trei direcții: arte vizuale, arte performative și literatură. TRIUMF AMIRIA este un efort de diseminare extinsă a culturii queer locale, care își propune în același timp să identifice mai multe direcții pentru viitorul producției culturale queer.