Un sfert de veac de internet – “The 25 funniest things on the internet, ever”
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-sfert-de-veac-de-internet-the-25-funniest-things-on-the-internet-ever/

În urmă cu un sfert de secol, omenirea păşea într-o nouă eră. La 23 august 1991, reţeaua globală de calculatoare, cunoscută sub prescurtarea W.W.W., creată de savanţii institului CERN din Elveţia, a devenit accesibilă publicului larg.

Un articol de Petre Ivan|24 august 2016

Internet-ul a pus, astfel, bazele revoluţiei digitale şi epocii informaţiei. Astăzi, aproximativ 3,2 miliarde de oamenilor au acces la internet. Şi numărul creştă cu două-trei sute de milioane pe an.

Pentru a marca momentul, site-ul metro.co.uk a publicat un top al celor mai amuzante lucruri de pe internet – “The 25 funniest things on the internet, ever” -, printre acestea numărându-se posomorâta pisică Grumpy şi videoclipul Gangnam Style al rapper-ului Psy, cu 2,6 miliarede de vizualizări.

În top se mai află selfie-ul realizat de Ellen DeGeneres la gala Oscar 2014, care include vedete precum Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep şi Julia Roberts, devenit cel mai popular mesaj publicat pe Twitter, după ce a fost preluat de peste un milion de utilizatori ai reţelei, faimosul video cu „Charlie bit my finger – again” (Charlie, un sugar în vârstă de un an, îl muşcă de deget, în repetate rânduri, pe fratele său Harry, în vârstă de trei ani), publicat în 2007 şi care a adunat în timp record sute de milioane de vizualizări şi, desigur,  viralul „Evolution of dance”, realizat de comediantul Judson Laipply, urmărit de aproape 300 de milioane de utilizatori.

Top-ul integral poate fi accesat aici.

Foto: internet, Grumpy – facebook

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.