Un tablou de James Ensor, vândut pentru 7,4 milioane de euro
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tablou-de-james-ensor-vandut-pentru-74-milioane-de-euro/

Un tablou al pictorului belgian James Ensor, „Squelette arrętant masques” („Schelet oprind măştile”), a fost achiziţionat, miercuri, pentru suma de 7,4 milioane de euro, un record mondial pentru o lucrare a artistului, în cadrul unei vânzări organizate de casa de licitaţii Sotheby’s la Paris

Un articol de Petre Ivan|8 decembrie 2016

Estimată la 1-1,5 milioane de euro, pictura în ulei a rămas în aceeași familie timp de aproape un secol și a apărut pentru prima dată pe piață în cadrul acestei licitații.

Tabloul, cu dimensiunile de 30,5 x 50,7 cm, a fost pictat în 1891 la Oostende în timpul celei mai fecunde perioade artististice a lui Ensor, între 1887 și 1893.

Lucrarea este reprezentativă pentru viziunea sarcastică despre lume a artistului și pentru obsesia sa pentru personaje grotești.

Foto: tablou de James Ensor, „Squelette arrętant masques” – facebook

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.

14
/12
/19

Muzeul Colecţiilor de Artă, secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, vă invită începând cu data de 14 decembrie 2019 să vizitaţi expoziţia permanentă a colecţiei „Dan şi Liana Nasta”, intrată în patrimoniul muzeului anul acesta, prin generozitatea donatorilor, soții Mihai şi Elena Nasta, nepoții colecționarilor.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.