Un tablou de Modigliani, vândut cu 43 de milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tablou-de-modigliani-vandut-cu-43-de-milioane-de-dolari/

Tabloul „Paulette Jourdain”, unul dintre ultimele tablouri realizate de pictorul modernist italian Amedeo Modigliani, a fost vândut cu 43 de milioane de dolari la o licitaţie intitulată „The Collection of A. Alfred Taubman: Masterworks”, organizată de casa Sotheby’s, la New York.F

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2015

Tabloul, realizat în 1919, a fost achiziţionat de un colecţionar privat din Asia. Opera de artă a depăşit cu mult estimările specialiştilor, care se aşteptau la un preţ de vânzare de cel mult 25 milioane de dolari.

Tabloul a făcut parte din colecţia de artă a lui Alfred Taubman, fostul preşedinte al casei Sotheby’s, care include opere valoroase, semnate de Pablo Picasso, Edgar Degas şi Mark Rothko, fiind estimată la peste 377 milioane de dolari. Aproximativ 91,5% din totalul loturilor au fost vândute.

Foto: tablou de Modigliani – facebook

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.