Un tablou de Renoir a fost adăugat de FBI pe lista celor mai căutate opere de artă din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tablou-de-renoir-a-fost-adaugat-de-fbi-pe-lista-celor-mai-cautate-opere-de-arta-din-lume/

FBI a anunţat că a adăugat o pictură de Renoir, sustrasă anul trecut de la un colecţionar privat din statul american Texas, pe lista celor mai căutate opere de artă din lume care au fost furate. „Madeleine appuyée sur son coude avec des fleurs dans ses cheveux” („Madeleine sprijinindu-se în cot, cu flori în păr”), […]

Un articol de |19 septembrie 2012

FBI a anunţat că a adăugat o pictură de Renoir, sustrasă anul trecut de la un colecţionar privat din statul american Texas, pe lista celor mai căutate opere de artă din lume care au fost furate.

„Madeleine appuyée sur son coude avec des fleurs dans ses cheveux” („Madeleine sprijinindu-se în cot, cu flori în păr”), un tablou în ulei, evaluat la 1 milion de dolari, a fost furat în timpul unui jaf armat de un bărbat care purta o mască pe faţă, pe 8 septembrie 2011, în oraşul Houston.

FBI a inclus acest tablou pe lista celor mai căutate opere de artă, oferind o recompensă de 50.000 de dolari, în speranţa de a creşte şansele de a recupera pictura.

„Obiectivul nostru este de a furniza informaţii legate de acest furt unui număr maxim de persoane”, a declarat Bonnie Magness-Gariner, care coordonează programul FBI de recuperare a operelor de artă furate.

Pictorul impresionist francez Pierre-Auguste Renoir a realizat acest tablou în 1918, cu un an înainte de a muri, la vârsta de 78 de ani.

FBI a alcătuit lista celor mai căutate opere de artă în anul 2005 şi a regăsit de atunci şase picturi (inclusiv un Renoir) şi o sculptură.

Lista actuală include mai ales trei tablouri de Rembrandt, de la Muzeul Isabella Stewart Gardner din Boston, două picturi de la Muzeul Vincent Van Gogh din Amsterdam şi multe antichităţi.

 

Sursa: Mediafax

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.