„Un tramvai numit dorinta”, ultima reprezentatie din acest an!
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tramvai-numit-dorinta-ultima-reprezentatie-din-acest-an/

 UNTEATRU vă invită vineri 21 decembrie, de la orele 19.00, la ultima reprezentaţie din acest an a spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ şi, totodată, ultima seară în care puteţi oferi dulciuri şi jucării  copiilor nevoiaşi. PROGRAM Miercuri, 19 decembrie, la orele 20.00 În cadrul Proiectului „Teatru pentru părinţi….dar şi pentru copii, la GALERIA!” (Adresa: Galeria, Strada Doamna Chiajna […]

Un articol de Andrada Văsii|18 decembrie 2012

 UNTEATRU vă invită vineri 21 decembrie, de la orele 19.00, la ultima reprezentație din acest an a spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ și, totodată, ultima seară în care puteți oferi dulciuri și jucării  copiilor nevoiași.

PROGRAM

Miercuri, 19 decembrie, la orele 20.00
În cadrul Proiectului „Teatru pentru părinți….dar și pentru copii, la GALERIA!”

(Adresa: Galeria, Strada Doamna Chiajna nr 26)

AUTOBAHN

 dupa Neil LaBute (productie UNTEATRU)
Coordonatori: Andrei și Andreea Grosu

Cu: Corina Moise, Bogdan Cotleț, Alexandra Murăruș,
Liviu Pintileasa, Iulia-Diana Samson, Alexandru Gâtstrâmb

Spectacolul Autobahn este tabloul unor povesti reunite pe acceasi scena, toate propunand acelasi spatiu: Masina. Prin definitie masina este un spatiu limitativ, claustrat care obliga calatorii la o pozitie verticala, privirea inainte, stare alerta ,atentie permanenta si vizualizarea lumii prin parbriz si oglinzi retrovizoare. Oamenii captivi in acvariile mobile sunt martorii spectacolului care se deruleaza in fata ochilor la viteza stabilita de conducatorul vehiculului. Cuvintele rostite intr-o masina nu pot scapa neauzite, ele se lovesc de metal si geamuri si se intorc la noi cu ecou. Intr-un spatiu mic si inchis nu poti sa cresti o minciuna. Aici adevarul este o conditie. Contactul vizual este unilateral, iar trairile si reactiile sunt amplificate de imposibilitatea unei comunicari nemijlocite. Regulile jocului din masina fiind spuse, va invitam la drum! Textul lui Neil LaBute inoveaza prin propunerea unui spatiu neconventional pentru teatru: masina.

SCUFIȚA ROȘIE 

adaptare dupa Charles Perrault (Compania Hai Hui)
Scenariul si Regia: Daniel Stanciu
cu: Georgeta Dragan, Daniel Stanciu

Este un spectacol antrenant, interactiv, cu marionete siciliene in castelet. In poveste apar foarte multe personaje nostime indragite de copii. Tarantelele siciliene, care alcatuiesc fundalul sonor, induc spectacolului o atmosfera ludica deosebita. 

 

Vineri 21 decembrie, orele 19.00 

la sediul din str. Ilfov, nr 1, în spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ

de Tennessee Williams
cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Durata spectacol 1h 45 min

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

 

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.