„Un tramvai numit dorinta”, ultima reprezentatie din acest an!
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tramvai-numit-dorinta-ultima-reprezentatie-din-acest-an/

 UNTEATRU vă invită vineri 21 decembrie, de la orele 19.00, la ultima reprezentaţie din acest an a spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ şi, totodată, ultima seară în care puteţi oferi dulciuri şi jucării  copiilor nevoiaşi. PROGRAM Miercuri, 19 decembrie, la orele 20.00 În cadrul Proiectului „Teatru pentru părinţi….dar şi pentru copii, la GALERIA!” (Adresa: Galeria, Strada Doamna Chiajna […]

Un articol de Andrada Văsii|18 decembrie 2012

 UNTEATRU vă invită vineri 21 decembrie, de la orele 19.00, la ultima reprezentație din acest an a spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ și, totodată, ultima seară în care puteți oferi dulciuri și jucării  copiilor nevoiași.

PROGRAM

Miercuri, 19 decembrie, la orele 20.00
În cadrul Proiectului „Teatru pentru părinți….dar și pentru copii, la GALERIA!”

(Adresa: Galeria, Strada Doamna Chiajna nr 26)

AUTOBAHN

 dupa Neil LaBute (productie UNTEATRU)
Coordonatori: Andrei și Andreea Grosu

Cu: Corina Moise, Bogdan Cotleț, Alexandra Murăruș,
Liviu Pintileasa, Iulia-Diana Samson, Alexandru Gâtstrâmb

Spectacolul Autobahn este tabloul unor povesti reunite pe acceasi scena, toate propunand acelasi spatiu: Masina. Prin definitie masina este un spatiu limitativ, claustrat care obliga calatorii la o pozitie verticala, privirea inainte, stare alerta ,atentie permanenta si vizualizarea lumii prin parbriz si oglinzi retrovizoare. Oamenii captivi in acvariile mobile sunt martorii spectacolului care se deruleaza in fata ochilor la viteza stabilita de conducatorul vehiculului. Cuvintele rostite intr-o masina nu pot scapa neauzite, ele se lovesc de metal si geamuri si se intorc la noi cu ecou. Intr-un spatiu mic si inchis nu poti sa cresti o minciuna. Aici adevarul este o conditie. Contactul vizual este unilateral, iar trairile si reactiile sunt amplificate de imposibilitatea unei comunicari nemijlocite. Regulile jocului din masina fiind spuse, va invitam la drum! Textul lui Neil LaBute inoveaza prin propunerea unui spatiu neconventional pentru teatru: masina.

SCUFIȚA ROȘIE 

adaptare dupa Charles Perrault (Compania Hai Hui)
Scenariul si Regia: Daniel Stanciu
cu: Georgeta Dragan, Daniel Stanciu

Este un spectacol antrenant, interactiv, cu marionete siciliene in castelet. In poveste apar foarte multe personaje nostime indragite de copii. Tarantelele siciliene, care alcatuiesc fundalul sonor, induc spectacolului o atmosfera ludica deosebita. 

 

Vineri 21 decembrie, orele 19.00 

la sediul din str. Ilfov, nr 1, în spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ

de Tennessee Williams
cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Durata spectacol 1h 45 min

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

 

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?