UNATC difuzează „Azilul de noapte”, în regia lui Ion Cojar, de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-difuzeaza-azilul-de-noapte-in-regia-lui-ion-cojar-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” se alătură mişcării culturale internaţionale şi transmite online o parte dintre spectacolele de absolvire ale studenţilor săi.

Un articol de Liliana Matei|27 martie 2020

De Ziua Mondială a Teatrului, vineri, 27 martie, UNATC va transmite de la ora 19:00 pe pagina oficială de Facebook (https://www.facebook.com/UNATC.ILC/) un spectacol care a făcut istorie: „Azilul de noapte” de M. Gorki, pus în scenă de cunoscutul regizor și pedagog Ion Cojar, clasa Ion Cojar, Ștefan Radoff, Gavriil Pinte, Andrei Zaharescu, Adrian Titieni, cu promoția de actori 1994.

Distribuția:

Vasilisa Karpovna – Corina Dănilă

Natasa – Viorica Bahnaru

Medvediev – Cătălin Păduraru

Vaska Pepel – Traian Grigoriu

Andrei MItrici Klesci – Valentin Ionescu

Anna – Amalia Ciolan

Nastia – Diana Dumbravă

Kvasnia – Bogdana Darie

Bubnov – Andrei Duban

Baronul – Mircea Gheorghiu

Satin – Liviu Lucaci

Actorul – Lucian Pavel

Luca – Cristian Toma

Alioska – Silvia Codreanu

Tatarul – Dragoș Stemate

Mihail Ivanov Kostiliov – Virgil Constantin (Universitatea Hyperion)

Krivoi Zob – Vlad Jipa (Universitatea Hyperion)

Femei din azil – Mihaela Sîrbu, Delia Nartea, Carmen Papa.

„Cred într-un teatru unde spectacolul de ansamblu nu sufocă și nu denaturează veridicitatea fiecărui moment scenic luat în parte. Pentru mine, spectacolul se compune dintr-o alternanță de momente, fiecare construit într-un univers propriu și, în același timp, integrându-se unui tot coerent, întocmai ca niște atomi ce gravitează într-o moleculă”, spune Ion Cojar într-un interviu realizat de A. Băleanu și C. Băltărețu și publicat în „Cultura spectacolului teatral”, Ed. Meridiane 1976.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".