“Unchiul Vanea” (1968), la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/unchiul-vanea-1968-la-tvr/

Pe 10 august, se împlinesc 60 de ani de la difuzarea primului spectacol de teatru produs de către Televiziunea Română – Seară Luminoasă, după piesa lui Noe Smirnov.

Un articol de |30 Iunie 2017

Cu acest prilej, pe tot parcursul lunii iulie, Casa de Producție TVR prezintă spectacole din arhiva de aur produse în toți acești 60 de ani. Seria va fi deschisă de spectacolul Unchiul Vanea, de A.P.Cehov, produs de TVR în anul 1968:

Unchiul Vanea, de A.P.Cehov

Traducerea Mony Ghelerter și Radu Teculescu

În distribuție: Silvia Popovici, Constantin Rauțchi, Gheorghe Cozorici, Margareta Pogonat, Ion Marinescu, Eliza Petrăchescu, Mircea Cojan.

Ion Marinescu

Imaginea: Nicolae Niță

Decoruri: Vasile Rotaru

Adaptarea și regia artistică: Ion Barna

Program de difuzare:

TVR 2: luni, 3 iulie, ora  21.10

TVR MOLDOVA: sâmbătă, 8 iulie, ora 16.00

TVR Internaţional: vineri, 7 iulie, ora 23.10/ sâmbătă, 8 iulie, ora 18.00 (ora României)

TVR 3: duminică, 9 iulie, ora  20.00

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Foto: Unchiul Vanea – tvr.ro

19
/09
/19

Biletele pentru spectacolele celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru se vor pune în vânzare începând de vineri 20 septembrie, ora 12:00 online pe https://www.mystage.ro/fnt și la casa de bilete centralizată a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti (unde contravaloarea biletelor se va putea plăti atât cash, cât și cu card).

19
/09
/19

 “153 de secunde” – teatru contemporan ce documentează momentul Colectiv – va fi prezentat în turneu național, în parteneriat cu teatre, festivaluri și organizații umanitare din țară. Spectacolul “153 de secunde”, în regia Ioanei Păun, este o radiografie a incendiului de la clubul Colectiv, bazată pe mărturii ale supraviețuitorilor, și, totodată, o radiografie macro, ce relevă diagnostice sociale actuale. 

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

18
/09
/19

Vineri, 20 septembrie, de la ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat din București și compania de teatru rom Giuvlipen vă invită la spectacolul „Kali Traš/ Frica neagră”, primul spectaocol de teatru despre Holocaustul Romilor din România. 

18
/09
/19

"Pentru mine, teatrul e un mod de viață. Mă ține în viață. Am făcut teatru din dragoste, nu din frică. Din bucuria și norocul de a fi cunoscut o întreagă pleiadă de oameni de teatru adevărați. La vremea aceea." - Alexandru Darie. Regizorul și directorul Teatrului Bulandra din București a murit astăzi, la vârsta de 60 de ani. Alexandru Darie suferea de ciroză şi era pe listele de transplant hepatic. La începutul lunii septembrie, el a fost internat la Institutul Clinic Fundeni, cu o complicaţie la plămâni.

18
/09
/19

Pe 18 și 19 octombrie 2019, faimosul cineast francez Claude Lelouch va fi invitatul de onoare al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Regizorul ne va încânta cu șarmul și cu inteligența sa creatoare, iar festivalul îi va dedica o retrospectivă în cadrul căreia vor fi prezentate trei dintre filmele de lungmetraj ale autorului.

17
/09
/19

Actrița Oana Pellea a descoperit astăzi, prin intermediul facebook, un filmuleț emoționant din urmă cu jumătate de veac. L-a postat pa pagina sa de facebook, alături de un mesaj tulburător, care se încheie cu aceste cuvinte: "Mulțumesc, tată, pentru tot! Te iubesc!"

Page 1 of 82512345...102030...Last »