Under the Silver Lake, în cinematografe din 26 aprilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/under-the-silver-lake-in-cinematografe-din-26-aprilie/

Independenţa Film anunţă lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenţia criticilor de film şi cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack şi imagine.

Un articol de Petre Ivan|15 aprilie 2019

Considerat de către prestigioasa publicație americană Variety drept un „omagiu adus lui David Lynch”, Under the Silver Lake îi are drept protagoniști pe Andrew Garfield, cunoscut pentru rolurile din Spider-Man (Marc Webb), Silence (Martin Scorsese) sau Hacksaw Ridge (Mel Gibson), și Riley Keough, nepoata lui Elvis Presley, cu roluri în The House That Jack Built (Lars von Trier), American Honey (Andrea Arnold) și Mad Max: Fury Road (George Miller).

Under the Silver Lake ne spune povestea lui Sam (Andrew Garfield), un tânăr din LA, obsedat de cultura pop, care își spionează vecinii și citește conspirații. Când Sarah, tânăra și enigmatica lui vecină dispare subit, Sam pornește în căutarea ei, traversând orașul, într-o anchetă obsesivă suprarealistă. Astfel, ajunge să se scufunde în lumea tenebroasă a Orașului Îngerilor și să elucideze dispariții și crime misterioase, născute de scandaluri și conspirații.

Filmul va rula în cinematografele din România din 26 aprilie.

“Under the Silver Lake este viziunea mea asupra istoriei Los Angeles-ului, o istoria care, după mine, se pretează a fi povestită prin prisma genului polițist: piscine însorite, umbre obscure, pasaje secrete, fete tinere de familie bună, morți misterioase… imaginea iconică a unui oraș construit din visuri și imagini animate”, spune regizorul David Robert Mitchell.

David Robert Mitchell a crescut în suburbiile orașului Detroit și locuiește în prezent în Los Angeles. Under the Silver Lake este cel de-al treilea lungmetraj al său, după It Follows,considerat unul dintre filmele cele mai terifiante din istoria Sundance, și The Myth of the American Sleepover, premiat la Festivalul South by Southwest, înainte de a avea premiera internațională în cadrul Semaine de la Critique la Festivalul de la Cannes în 2011.

Foto: Under the silver lake – facebook

10
/07
/23

Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de invitaţi din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte fac parte din programul ediţiei a zecea a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii.

05
/07
/23

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Și anul acesta, programul festivalului cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, și proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. 

05
/07
/23

Între 22 și 29 iulie, la 2 Mai se desfășoară a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. De la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole de teatru, expoziții, dialoguri cu artiști și show-uri de stand-up și improvizație, programul din 2023 cuprinde peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită.

25
/06
/23

Luna iulie aduce în cinematografele din România trei filme de festival care merită atenţie: "În bătaia focului", al germanului Christian Petzold, "Mi-e silă de mine", al norvegianului Kristoffer Borgli, şi "Falcon Lake", al canadienei Charlotte Le Bon.

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.