Undeva, cândva… A fost odată Queen
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-a-fost-odata-queen/

Începuturile formatiei Queen sunt localizate in Anglia anului 1968, când Brian May si Roger Taylor au pus bazele trio-ului SMILE. După ce Tim Staffell, basist si solist, iese din trupă, în primăvara anului 1970, locul său este luat de colegul său de cameră Freddie Mercury, care se alătura celor doi, May şi Taylor, pentru a forma QUEEN.

Un articol de Petre Ivan|12 august 2019

Freddie era pe atunci colegul de cameră al lui Tim și urmărea îndeaproape repetitiile si concertele formației, deși era solist în alte trupe, precum Wreckage si Ibex. Totusi, el era nerăbdător să-si împărtășească ideile cu privire la directia muzicală pe care SMILE ar fi trebuit să se dezvolte.

Deși personalitatea lui Freddie Mercury a dominat în presă, toți cei 4 membri ai trupei au compus hituri uriașe (Freddie Mercury – „Bohemian Rhapsody”, Brian May – „We Will Rock You”, Roger Taylor – „Radio Ga Ga”, John Deacon – „Another One Bites The Dust”).

Pentru majoritatea albumelor formației fiecare membru a scris măcar o piesă, și, deși, Freddie Mercury a compus multe hituri, nu a fost nicidecum compozitorul dominant; cei patru se considerau egali din punct de vedere al creativității, hotărând să fie acordat creditul în mod simplu sub titlul „Queen”, și nu în mod individual (valabil începand cu albumul „The Miracle”).

(sursa metalhead.ro)

Foto: Queen – facebook

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.