Undeva, cândva… Audrey Hepburn & Mel Ferrer
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-audrey-hepburn-mel-ferrer/

Audrey Hepburn alături de soţul său, actorul şi regizorul american Mel Ferrer, în anul 1955. Cei doi se cunoscuseră doi ani mai devreme, la o petrecere găzduită de prietenul lor comun, Gregory Peck.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2019

„Am vorbit despre teatru; știa totul despre La Jolla Playhouse Summer Theatre, unde eu și Greg Peck produceam piese. A spus că m-a văzut de trei ori în filmul Lili. În sfârșit, a spus că i-ar plăcea să joace într-o piesă cu mine și m-a rugat să-i trimit o piesă bună, dacă aveam să găsesc”, a povestit Ferrer.

În scurt timp, i-a trimis scenariul piesei Ondine. Audrey a fost imediat de acord să colaboreze, iar în ianuarie 1954, au început repetițiile. Opt luni mai târziu, pe 25 septembrie 1954, cei doi s-au căsătorit în Bürgenstock, Elveția, cu puțin timp înainte de a începe să filmeze împreună pentru „Război și pace”.

Hepburn și Ferrer au avut un singur copil împreună – Sean, născut pe 17 iulie 1960. După 14 ani de căsnicie, cuplul a divorțat, pe 5 decembrie 1968. Audrey s-a recăsătorit cu psihiatrul italian Andrea Dotti, cu care a avut un fiu, pe Luca Dotti

Foto: Audrey Hepburn & Mel Ferrer – facebook

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.

26
/04
/23

Ieri la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a XVII-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani. „Oameni de treabă” este marele câștigător al trofeului Gopo pentru „Cel mai bun film”. Cele mai aplaudate momente de pe scena Galei vor putea fi urmărite joi, pe 27 aprilie, de la ora 23:00, pe PRO CINEMA.