Undeva, cândva… Dictatorul Chaplin
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-dictatorul-chaplin/

Charlie Chaplin, în 1940, în “Dictatorul” (“The Great Dictator”). Filmul a fost considerat în epocă unul foarte îndrăzneţ, prin faptul că ironiza dictatori precum Adolf Hitler şi Benito Mussolini, dar şi ideologii ca fascismul, nazismul şi antisemitismul.

Un articol de Petre Ivan|14 August 2018

În plus, Statele Unite ale Americii nu se aflau încă în război cu Germania nazistă, iar modul în care a fost portretizată persecuția evreilor în Europa, cu scenele trupelor care terorizau ghetourile, a fost considerat “exagerat”, potrivit unei cronici a lui Roger Ebert, din 1972

În România,  “Dictatorul” a fost difuzat pentru prima dată la scurt timp după Revoluția din 1989, la inițiativa crainicului Victor Ionescu, potrivit criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Foto: Undeva cândva, Dictatorul – facebook

11
/12
/19

CRONICĂ DE FILM „Marriage Story” (2019), noul film al regizorului Noah Baumbach, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai cinemaului american independent, are toate datele pentru a se face simpatic: actori celebri și cool, un subiect cu o puternică încărcătură emoțională și o regie discretă. Este însă și un mare film?

09
/12
/19

Ajuns la ediția a 23-a, festivalulul de film studențesc CineMAiubit, care a avut loc între 3 și 7 decembrie la Cinemateca Eforie din București, a scos în prim-plan câțiva tineri cineaști foarte promițători, care merită urmăriți și de care foarte probabil vom mai auzi în anii care vin.

09
/12
/19

Muzeul Național de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecție specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezența celorlalți în atelierului său.

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

Page 1 of 25412345...102030...Last »