Undeva, cândva… Keith Flint / Firestarter
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-keith-flint-prodigy/

Keith Flint, solistul trupei Prodigy, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit mort luni dimineaţă, în casa sa din Essex, cel mai probabil fiind vorba despre o sinucidere. „Suntem şocaţi şi extrem de trişti să vă anunţăm că fratele şi cel mai bun prieten al nostru, Keith Flint a încetat din viaţă. A fost un pioner şi o adevărată legendă a muzicii. Cu toţii îi vom simţi lipsa”, au transmis membrii trupei The Prodigy.

Un articol de Petre Ivan|5 martie 2019

Trupa din care a făcut parte, The Prodigy, a lansat albumul cu numărul 7 in 2018, după o pauză de 3 ani de zile. Titlul acestuia este „No Tourists”. Trupa a fost lansată în anul 1990, iar albumul de debut „Experience”, a venit in 1992. În continuare au fost albumele: „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) şi „The Day Is My Enemy” (2015).

Artistul, faimos mai ales pentru piesa Firestarter, era căsătorit cu modelul și Dj-ul japonez Mayumi Kai, însă apropiații spun că aceștia erau despărțiți de ceva timp.

La momentul morții lui Keith Flint, soția artistului se afla în Japonia. Mai mult, potrivit presei britanice, cu puțin timp înainte de a-și pune capăt zilelor, solistul de la The Prodigy a scos la vânzare proprietatea de 1.7 milioane de euro din Essex, reședința unde a fost găsit mort luni.

Lansarea în 1996 al single-ului Firestarter, pentru prima dată împreună cu Keith Flint (vocal), a ajutat trupa Prodigy să intre în SUA și în alte magazine de peste Ocean, în timp ce în Anglia a ocupat pe primul loc.

Foto: Keith Flint – facebook

20
/03
/15

Astăzi, 20 martie, s-au lansat noile abonamente pentru ultimele trei luni de stagiune (aprilie-iunie) la Sala Radio. Trei luni în care iubitorii muzicii se pot întâlni cu Alexandru Tomescu, Mircea Albulescu, cu Luiza Zan şi Teodora Enache, cu Grigore Leşe şi Artur Șahnazarian sau cu Richard Galliano şi Sarah Nemţanu.

20
/03
/15

La finalul lunii martie, Orchestra de Cameră Radio adresează publicului său o invitaţie la o seară muzicală într-o formulă inedită: două concerte ce aparţin barocului muzical, unul semnat de Vivaldi - celebrul creator al Anotimpurilor - şi cel de-al doilea aparţinând lui Händel, vor fi interpretate în versiunea pentru nai!

18
/03
/15

Bono a cântat pentru prima dată în public după accidentul de bicicletă suferit în noiembrie 2014, alături de colegii săi din trupa U2, luni, la înmormântarea DJ-ului irlandez Tony Fenton.

17
/03
/15

Ce poate fi mai potrivit pentru o seară de martie decât partitura compozitorului rus Igor Stravinski - Sacre du printemps (Ritualul primăverii)? Vineri, 20 martie (19.00), la Sala Radio, veţi avea bucuria întâlnirii cu această lucrare inedită interpretată de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin.

14
/03
/15

Ce au în comun samba, Massive Attack, Radiohead şi pianul clasic? Răspunsul îl dă Brad Mehldau, unul dintre cei mai talentați pianişti ai lumii, care vine în România pe 26 noiembrie, în cadrul unui concert marca Jazz Night Out.

13
/03
/15

Urmăresc cu același interes ca întotdeauna actualitatea discografică internațională ce rezervă în ultima perioadă surprize dintre cele mai frumoase, așa cum sunt aparițiile a două albume pe care, personal, le-am apreciat foarte mult: “Cinci contratenori” care va fi lansat în 16 martie și “Journey East” lansat în 16 februarie, semnat de violonistul Nemanja Radulovic. Sunt două discuri legate, într-un fel de România. Neașteptat, nu?

11
/03
/15

La peste 80 de ani de când George Enescu a compus opera “Oedipe”, ediţia 2017 a Festivalului care îi poartă numele se va deschide în premieră extraordinară cu interpretarea acestei lucrări în versiune concertantă de către o orchestră străină de prestigiu: London Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski.

09
/03
/15

Compozitorul Marcel Dragomir, celebru pentru melodii precum "Să mori de dragoste rănită", "Să te gândeşti din când în când la mine", "Un albastru infinit", şi-a pus amprenta pe o generaţie de cântăreţi, de la regretata Mihaela Runceanu la celebrele Corina Chiriac, Angelea Similea şi Mirabela Dauer.