Undeva, cândva… Keith Flint / Firestarter
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-keith-flint-prodigy/

Keith Flint, solistul trupei Prodigy, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit mort luni dimineaţă, în casa sa din Essex, cel mai probabil fiind vorba despre o sinucidere. „Suntem şocaţi şi extrem de trişti să vă anunţăm că fratele şi cel mai bun prieten al nostru, Keith Flint a încetat din viaţă. A fost un pioner şi o adevărată legendă a muzicii. Cu toţii îi vom simţi lipsa”, au transmis membrii trupei The Prodigy.

Un articol de Petre Ivan|5 martie 2019

Trupa din care a făcut parte, The Prodigy, a lansat albumul cu numărul 7 in 2018, după o pauză de 3 ani de zile. Titlul acestuia este „No Tourists”. Trupa a fost lansată în anul 1990, iar albumul de debut „Experience”, a venit in 1992. În continuare au fost albumele: „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) şi „The Day Is My Enemy” (2015).

Artistul, faimos mai ales pentru piesa Firestarter, era căsătorit cu modelul și Dj-ul japonez Mayumi Kai, însă apropiații spun că aceștia erau despărțiți de ceva timp.

La momentul morții lui Keith Flint, soția artistului se afla în Japonia. Mai mult, potrivit presei britanice, cu puțin timp înainte de a-și pune capăt zilelor, solistul de la The Prodigy a scos la vânzare proprietatea de 1.7 milioane de euro din Essex, reședința unde a fost găsit mort luni.

Lansarea în 1996 al single-ului Firestarter, pentru prima dată împreună cu Keith Flint (vocal), a ajutat trupa Prodigy să intre în SUA și în alte magazine de peste Ocean, în timp ce în Anglia a ocupat pe primul loc.

Foto: Keith Flint – facebook

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.