Undeva, cândva… Mastroianni, un îndrăgostit perpetuu
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-mastroianni-un-indragostit-perpetuu/

Undeva, cândva. Marcello & Sophia, Marcello & Anita, Marcello & Faye, Marcello & Catherine, Marcello & Raquel, Marcello & Monica

Un articol de Petre Ivan|19 decembrie 2018

Undeva, cândva

„M-am îndrăgostit pentru prima dată la 12 ani de o fată pe nume Silvana. Am întâlnit-o în parc, am însoţit-o acasă, iar la uşa casei era ritualul unui mic sărut. De atunci, în femeile mele am căutat-o întotdeauna pe acea Silvana şi actul sexual pentru mine a fost întotdeauna extensia acelui mic sărut. Cu alte cuvinte, nu sunt un latin lover“, spunea Mastroianni (28 septembrie 1924 – 19 decembrie 1996), care nu pierdea nicio ocazie să conteste etiche­ta primită după La Dolce Vita.

Foto: Marcello Mastroianni – facebook
11
/09
/23

Din ce în ce mai curajoase în abordarea stilurilor de animație, ancorate în realitatea zilelor noastre sau desprinse dintr-o lume a fanteziei, cele 15 filme incluse în Competiția Românească la cea de-a 18-a ediție Animest conturează o imagine optimistă asupra viitorului animației autohtone.

11
/09
/23

Ajuns la a șaptea ediție, DokStation Music Documentary Film Festival – singurul festival din țară dedicat documentarelor muzicale – revine, în perioada 20-24 septembrie, cu o selecție de filme, majoritatea în premieră națională, ce vor fi proiectate în mai multe spații din București: Sala Luceafărul, Cinema Elvire Popesco, Expirat, Control Club și Grădina cu Filme.

11
/09
/23

Cea de-a 14-a ediție a Nopții Albe ale Filmului Românesc va aduce în seara de 15 septembrie în sălile de cinema din București un număr record de filme în avanpremieră, dar și cele mai îndrăgite producții românești ale anului.

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.