De la stânga la dreapta, Domnii: Lucian Pintilie, Liviu Ciulei Ștefan Augustin Doinaş şi Alexandru Paleologu
Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2018
De la stânga la dreapta, Domnii: Lucian Pintilie, Liviu Ciulei Ștefan Augustin Doinaş şi Alexandru Paleologu
Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2018
Anul acesta, în iulie, s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Lino Ventura, unul dintre cei mai iubiti actori din ultimele decenii. Angiolino Joseph Pascal Ventura, pe numele său real, a venit pe lume la 14 iulie 1919, la Parma, în Italia și s-a stins din viață într-o zi de 22 octombrie (1987), la Saint-Cloud, în Franța.
Am văzut în cadrul festivalului peliculelor de la Cannes la București filmul artistic de cinema „It Must Be Heaven” (câștigător al premiului special al juriului la Cannes în acest an), regizat de palestinianul Elia Suleiman. Cu Elia Suleiman în rolul principal. O scurtă, definitivă recenzie: e superb.
Seria invitaţilor de marcă la ediţie a X-a a Les Films de Cannes à Bucarest continuă cu unul dintre cele mai promiţătoare talente ale cinematografiei braziliene: Juliano Dornelles, regizorul filmului „Bacurau”, pe care îl semnează împreună cu Kleber Mendonça Filho, peliculă câștigătoare a Premiului Juriului la Cannes 2019.
Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.
8 dintre filmele distribuite de Independența Film și care vor intra în cinematografe în următoarele luni ajung la Les Films de Cannes á Bucarest. Printre acestea, se regăsesc marele câștigător al Cannes 2019, „Parazit”, un film de Bong Joon-ho, și „Durere și glorie”, cel de-al 21-lea lungmetraj al faimosului regizor spaniol Pedro Almodóvar.