Nici nu mai contează unde şi când, legenda* spune însă că uneori, doar uneori, când oamenii spun “Până când moartea ne va despărţi”, asta chiar înseamnă “Pentru totodeauna”
Un articol de Petre Ivan|3 iulie 2018
Nici nu mai contează unde şi când, legenda* spune însă că uneori, doar uneori, când oamenii spun “Până când moartea ne va despărţi”, asta chiar înseamnă “Pentru totodeauna”
Un articol de Petre Ivan|3 iulie 2018
Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.
Teatrul de Comedie sărbătorește joi 13 decembrie, de la ora 19.00, în foaierul Sălii Radu Beligan, 100 de ani de la nașterea primului director al instituției, marele om de cultură român RADU BELIGAN, prilej cu care va fi vernisată expoziția New Media Art „Radu Beligan – Gânduri în oglindă”, semnată de Oana Maria Cajal.
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne propune expoziția „Războiul hărților”, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri. Expoziția prezintă hărți etnografice realizate în prima parte a secolului XX, hărți care au fost utilizate atât în presă pentru promovarea poziției guvernului român privind Conferința de Pace de la Paris, cât și de către delegațiile naționale care au participat la aceasta.
Muzeul Naţional de Artă al României prin Secţia de Artă Orientală vă invită miercuri 28 noiembrie, ora 17, în sălile Kretzulescu, la deschiderea expoziţiei de artă japoneză consacrată gravurilor-stîlp cunoscute sub numele „hashira-e”, prezentate publicului în premieră: „Imagini ale lumii trecătoare, hashira-e. Gravuri-stîlp japoneze din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României”.
O gură de aer proaspăt. Îndrăzneală. Indignare trăită. Libertate. Un mesaj clar: Inchiziția să stea acasă! Așa se vede colonia artistică Baraka, grupare care, sâmbătă, se deschide din nou Timișoarei. 24 noiembrie, ora 17,00, în spatele curții Facultății de Arte, lângă Memorialul Revoluției, se oferă privitorului situații și spații noi. Eveniment recomandat persoanelor care au împlinit 18 ani.
Fotografiile lui Costică Acsinte,de la începutul secolului 20,văzute prin mijloacele secolului 21. ACSINTE.100, expoziția itinerantă cu fotografii de la începutul secolului 20, din colecția personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi expusă în București, în perioada 1 - 4 decembrie, la Casa Dacia.
Pentru prima dată în cei 18 ani de existență, MNAC dedică colecției sale cel mai generos spațiu al muzeului într-o expoziție permanentă: istoria artei contemporane din România din perspectiva complexă a contextului social, economic și al directivelor politice care au influențat-o. De astăzi, la MNAC, „Văzând istoria – 1947-2007”!
Garden of Unsettled Memories- expoziție personală Pavel Grosu. Galeria Sector 1 încheie seria expozițiilor personale ale artiștilor clujeni pe care i-a expus începând de la inaugurarea sa, din 2017, cu o expoziție de pictură semnată Pavel Grosu. Expoziția va fi vernisată pe 22 noiembrie, la ora 18:30 și va putea fi vizitată în perioada 23 noiembrie 2018 - 19 ianuarie 2019.