Undeva, cândva… Pierce Brosnan și tragediile din viața sa
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-pierce-brosnan-fiul-fotomodel-si-tragediile-din-viata-sa/

„Când oamenii n-au încredere în tine, trebuie să crezi tu însuţi.” – Pierce Brosnan, fostul  James Bond (din 1995 până în 2002), considerat unul dintre cei mai frumoşi actori din istoria filmului, împlineşte, astăzi, 66 de ani.

Un articol de |16 mai 2019

În fotografia de mai jos, alături de Pierce Brosnan se află Paris Brosnan, un tânăr fotomodel de 18 ani, unul dintre cei patru fii ai faimosului actor.

Tragediile din viața lui Pierce Brosnan

Prima soţie a lui Pierce Brosnan, actriţa Cassandra Harris cu care era căsătorit de 11 ani, a murit de cancer la doar 43 de ani. Ulterior această boală cumplită i-a ucis şi fiica, Charlotte (provenind dintr-o relaţie anterioară a actriţei) pe care Pierce Brosnan a adoptat-o în timpul mariajului cu Cassandra.

Despre această dublă-tragedie din viaţa sa, Pierce declara că nu s-a vindecat niciodată şi că se întâmplă adesea să fie copleşit de această suferinţă, chiar dacă mai are patru fii şi s-a recăsătorit între timp.

”Nu mă uit la partea plină a paharului, credeţi-mă. Întunericul, melancolia mă pândeşte la orice pas. (…) Să priveşti pe cineva iubit cum este consumat de această boală cumplită, această suferinţă îşi pune, indubitabil, amprenta pe psihicul tău. Am ţinut-o de mână pe puternica şi frumoasa mea soţie, Cassie, în timp ce cancerul i-a luat viaţa atât de repede.

Câțiva ani mai târziu o țineam de mână pe amuzanta şi minunata mea fiică Charlotte, înainte ca şi ea să moară din cauza acestei boli viclene. Rămâi cu gaură neagră în inimă, care te trezeşte la patru dimineaţa. Nimeni nu poate fugi din calea durerii. Asta e viaţa”, mărturisea Pierce Brosnan căsătorit acum cu Keely Shaye Smith, alături de care are doi băieţi, Paris Brosnan și Dylan Brosnan.

Foto: Pierce Brosnan – facebook

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.

19
/04
/21

87 de filme românești, lansate în cinematografe, festivaluri naționale și internaționale sau pe platforme de video on demand în 2020, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 15-a ediție a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment care aduce anual în fața publicului și a industriei realizările cinematografiei românești.