Undeva, cândva… Shirley Temple
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-shirley-temple/

Shirley Temple, cel mai cunoscut copil-vedetă al tuturor timpurilor, tocmai şi-a lustruit ghetuţele, în aşteptarea Moşului.

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2018

„Am încetat să mai cred în Moş Crăciun când aveam şase ani. Mama m-a luat să-l văd într-un magazin şi el mi-a cerut un autograf.” – Shirley Temple

Shirley Temple s-a aflat în topul câștigurilor în box-office-ul american între anii 1935-1938, întrecându-i pe Clark Gable, Bing Crosby, Gary Cooper sau Joan Crawford.
Piesa „On the Good Ship Lollipop” a fost fredonată de copii timp de câteva generații.
La vârsta de 21 de ani, Shirley Temple s-a retras din lumina reflectoarelor și a urmat o carieră diplomatică.
Foto: Shirley Temple – facebook
18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.

10
/10
/22

CRONICĂ DE FILM Cum poate un film ca „Athena” (de Romain Gavras), îndoielnic atât din punct de vedere etic, cât şi estetic, să fie inclus în competiţia unui festival precum cel de la Veneţia?

09
/10
/22

La ediția a X-a a festivalului internațional de film fantastic Dracula vor avea loc o serie de evenimente speciale, menite să celebreze ediția aniversară a festivalului de la Brașov. Oaspeți de seamă din Spania, Italia, Finlanda și România vor întâlni publicul iubitor de fantasy & horror, într-o serie de evenimente speciale care se vor desfășura pe parcursul celor 5 zile de festival.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzut la Cinemateca Eforie.

27
/09
/22

O nouă generație de cineaști scandinavi face valuri, păşind pe urmele lui Ingmar Bergman, Lars von Trier și a mișcării Dogma. În acest an, trei regizori complet diferiţi, dar cu viziuni la fel de puternice, au participat în competiția de la Cannes.