Unele dintre cele mai bune producţii cinematografice, prezentate la Zilele Filmului Maghiar
https://www.ziarulmetropolis.ro/unele-dintre-cele-mai-bune-productii-cinematografice-prezentate-la-zilele-filmului-maghiar/

Unele dintre cele mai bune filme realizate de cineaştii din Ungaria vor fi prezentate la Deva în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, manifestarea culturală fiind organizată sâmbătă şi duminică, la sala mare a Teatrului de Artă, în colaborare cu Institutul Cultural Balassi din ţara vecină. ”Filmele sunt producţii premiate pe plan naţional şi internaţional. Ele vor […]

Un articol de Andrada Văsii|1 februarie 2013

Unele dintre cele mai bune filme realizate de cineaştii din Ungaria vor fi prezentate la Deva în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, manifestarea culturală fiind organizată sâmbătă şi duminică, la sala mare a Teatrului de Artă, în colaborare cu Institutul Cultural Balassi din ţara vecină.

”Filmele sunt producţii premiate pe plan naţional şi internaţional. Ele vor fi prezentate la acest sfârşit de săptămână şi în week-end-ul următor”, a declarat, vineri, regizorul Mihai Panaitescu, de la Teatrul de Artă Deva, membru în echipa de coordonare a proiectului.

Zilele Filmului Maghiar se vor deschide sâmbătă cu producţia ”Tigrul de sticlă 3”, o comedie în regia lui Rudolf Peter. Filmul a fost recompensat în anul 2010 cu Premiul ”Petróczy Sándor” al Asociaţiei Naţionale a Cineaştilor Maghiari, pentru filmul maghiar cu cel mai mare număr de spectatori, şi cu Premiul publicului ”Michael Curtiz”, la Festivalul de Film Maghiar de la Los Angeles, din anul 2011.

Evenimentul cultural va continua duminică, publicul iubitor de film fiind invitat să vizioneze comedia ”Copiii dragonului verde”, semnată de Miklauzic Bence în anul 2011 şi care prezintă aventura unui agent imobiliar divorţat care primeşte de la şeful său sarcina să vândă un depozit din suburbii.

Zilele Filmului Maghiar vor continua apoi peste o săptămână, când vor fi proiectate producţiile ”Poligamy”, regia Orosz Denes (2009) şi ”Aventurierii”, regia Gergely Peterfy (2008).

Toate spectacolele vor începe la ora 19,00, iar accesul publicului în sală este liber.

Sursa: Agerpres

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.