Unele dintre cele mai bune producţii cinematografice, prezentate la Zilele Filmului Maghiar
https://www.ziarulmetropolis.ro/unele-dintre-cele-mai-bune-productii-cinematografice-prezentate-la-zilele-filmului-maghiar/

Unele dintre cele mai bune filme realizate de cineaştii din Ungaria vor fi prezentate la Deva în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, manifestarea culturală fiind organizată sâmbătă şi duminică, la sala mare a Teatrului de Artă, în colaborare cu Institutul Cultural Balassi din ţara vecină. ”Filmele sunt producţii premiate pe plan naţional şi internaţional. Ele vor […]

Un articol de Andrada Văsii|1 februarie 2013

Unele dintre cele mai bune filme realizate de cineaştii din Ungaria vor fi prezentate la Deva în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, manifestarea culturală fiind organizată sâmbătă şi duminică, la sala mare a Teatrului de Artă, în colaborare cu Institutul Cultural Balassi din ţara vecină.

”Filmele sunt producţii premiate pe plan naţional şi internaţional. Ele vor fi prezentate la acest sfârşit de săptămână şi în week-end-ul următor”, a declarat, vineri, regizorul Mihai Panaitescu, de la Teatrul de Artă Deva, membru în echipa de coordonare a proiectului.

Zilele Filmului Maghiar se vor deschide sâmbătă cu producţia ”Tigrul de sticlă 3”, o comedie în regia lui Rudolf Peter. Filmul a fost recompensat în anul 2010 cu Premiul ”Petróczy Sándor” al Asociaţiei Naţionale a Cineaştilor Maghiari, pentru filmul maghiar cu cel mai mare număr de spectatori, şi cu Premiul publicului ”Michael Curtiz”, la Festivalul de Film Maghiar de la Los Angeles, din anul 2011.

Evenimentul cultural va continua duminică, publicul iubitor de film fiind invitat să vizioneze comedia ”Copiii dragonului verde”, semnată de Miklauzic Bence în anul 2011 şi care prezintă aventura unui agent imobiliar divorţat care primeşte de la şeful său sarcina să vândă un depozit din suburbii.

Zilele Filmului Maghiar vor continua apoi peste o săptămână, când vor fi proiectate producţiile ”Poligamy”, regia Orosz Denes (2009) şi ”Aventurierii”, regia Gergely Peterfy (2008).

Toate spectacolele vor începe la ora 19,00, iar accesul publicului în sală este liber.

Sursa: Agerpres

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

16
/02
/24

Fundația Culturală „Camil Petrescu” lansează un nou podcast: TEATRUL (DE) AZI. Actori, regizori, scenografi, artiști din România și din lume vor fi în dialog cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici în aventura căutării adevărurilor personale despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Evenimentul dedicat celui mai iubit dintre povestitorii noștri continuă cu o nouă ediție la Teatrul Ion Creangă. Inițiat anul trecut, „Luna lui Ion Creangă – Povești și Amintiri din copilărie“ aduce între 1 și 31 martie, atât la Sala Mare (Str. Piața Amzei 13), cât și la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23), peste 30 de reprezentații teatrale și ateliere pentru copii, toate inspirate din opera celui care ne-a lăsat texte ce au scris istorie atât în marea carte a literaturii, cât și în rândul interpretărilor regizorale.