Unele dintre cele mai bune producţii cinematografice, prezentate la Zilele Filmului Maghiar
https://www.ziarulmetropolis.ro/unele-dintre-cele-mai-bune-productii-cinematografice-prezentate-la-zilele-filmului-maghiar/

Unele dintre cele mai bune filme realizate de cineaştii din Ungaria vor fi prezentate la Deva în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, manifestarea culturală fiind organizată sâmbătă şi duminică, la sala mare a Teatrului de Artă, în colaborare cu Institutul Cultural Balassi din ţara vecină. ”Filmele sunt producţii premiate pe plan naţional şi internaţional. Ele vor […]

Un articol de Andrada Văsii|1 februarie 2013

Unele dintre cele mai bune filme realizate de cineaştii din Ungaria vor fi prezentate la Deva în cadrul Zilelor Filmului Maghiar, manifestarea culturală fiind organizată sâmbătă şi duminică, la sala mare a Teatrului de Artă, în colaborare cu Institutul Cultural Balassi din ţara vecină.

”Filmele sunt producţii premiate pe plan naţional şi internaţional. Ele vor fi prezentate la acest sfârşit de săptămână şi în week-end-ul următor”, a declarat, vineri, regizorul Mihai Panaitescu, de la Teatrul de Artă Deva, membru în echipa de coordonare a proiectului.

Zilele Filmului Maghiar se vor deschide sâmbătă cu producţia ”Tigrul de sticlă 3”, o comedie în regia lui Rudolf Peter. Filmul a fost recompensat în anul 2010 cu Premiul ”Petróczy Sándor” al Asociaţiei Naţionale a Cineaştilor Maghiari, pentru filmul maghiar cu cel mai mare număr de spectatori, şi cu Premiul publicului ”Michael Curtiz”, la Festivalul de Film Maghiar de la Los Angeles, din anul 2011.

Evenimentul cultural va continua duminică, publicul iubitor de film fiind invitat să vizioneze comedia ”Copiii dragonului verde”, semnată de Miklauzic Bence în anul 2011 şi care prezintă aventura unui agent imobiliar divorţat care primeşte de la şeful său sarcina să vândă un depozit din suburbii.

Zilele Filmului Maghiar vor continua apoi peste o săptămână, când vor fi proiectate producţiile ”Poligamy”, regia Orosz Denes (2009) şi ”Aventurierii”, regia Gergely Peterfy (2008).

Toate spectacolele vor începe la ora 19,00, iar accesul publicului în sală este liber.

Sursa: Agerpres

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.