Unifest – acces gratuit pentru studenţi la teatru şi la concerte
https://www.ziarulmetropolis.ro/unifest-acces-gratuit-pentru-studenti-la-teatru-si-la-concerte/

Unifest le conferă studenţilor acces gratuit la piese de teatru, muzee şi concerte şi ocazia de a participa la conferinţe şi dezbateri în cadrul celei de-a 12-a ediţii a celui mai mare festival studenţesc din România, desfăşurat în perioada 4 – 14 noiembrie.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Unifest le conferă studenţilor acces gratuit la piese de teatru, muzee şi concerte şi ocazia de a participa la conferinţe şi dezbateri în cadrul celei de-a 12-a ediţii a celui mai mare festival studenţesc din România, desfăşurat în perioada 4 – 14 noiembrie.

Cea de-a 12-a ediţie Unifest a fost inaugurată luni, printr-o serie de evenimente organizate de Uniunea Studenţilor din România (USR).

În mod tradiţional, inaugurarea Unifest a fost marcată prin organizarea unui flashmob, în Piaţa Universităţii, la ora 11.00, urmat de conferinţa de deschidere, care a avut loc în Amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultăţii de Istorie – Universitatea din Bucureşti, la ora 11.30.

Anul acesta, momentul artistic a fost reprezentat de o simbioză între muzică şi dans, îmbinând clasicul cu modernul, studenţii reuşind să marcheze în mod spectaculos debutul festivalului.

Unifest – un festival pentru toţi studenţii

La conferinţă au participat secretarul de stat Cosmin Cristian, preşedintele USR – Loredana Urzică, prim-vicepreşedintele USR – Radu Petrariu şi vicepreşedintele zonei de sud-vest USR – Daniel Petrache.

Festivalul înseamnă zece zile de promovare a culturii prin artă, muzică, sport şi educaţie nonformală. În acest sens, Unifest facilitează accesul liber pentru studenţi la piese de teatru, muzee, concerte, operă, Ateneul Român, seri de folk şi poezie, oferindu-le 30.000 de bilete gratuite, pe baza carnetului de student.

Unifest

Cover-ul Unifest

Alte activităţi integrate în program sunt trainingurile, conferinţele şi dezbaterile, campaniile de donare de sânge, dar şi un concert de la Sala Palatului, notează Mediafax.

Programul Unifest poate fi consultat pe site-ul www.unifest.ro şi pe pagina de Facebook, iar biletele şi invitaţiile vor fi distribuite la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, între 5 şi 8 noiembrie şi între 11 şi 13 noiembrie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, în baza carnetului de student sau a cardului ISIC.

Info:

Festivalul Unifest este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Foto credit: Unifest

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.