Unifest – acces gratuit pentru studenţi la teatru şi la concerte
https://www.ziarulmetropolis.ro/unifest-acces-gratuit-pentru-studenti-la-teatru-si-la-concerte/

Unifest le conferă studenţilor acces gratuit la piese de teatru, muzee şi concerte şi ocazia de a participa la conferinţe şi dezbateri în cadrul celei de-a 12-a ediţii a celui mai mare festival studenţesc din România, desfăşurat în perioada 4 – 14 noiembrie.

Un articol de Andrada Văsii|6 noiembrie 2013

Unifest le conferă studenţilor acces gratuit la piese de teatru, muzee şi concerte şi ocazia de a participa la conferinţe şi dezbateri în cadrul celei de-a 12-a ediţii a celui mai mare festival studenţesc din România, desfăşurat în perioada 4 – 14 noiembrie.

Cea de-a 12-a ediţie Unifest a fost inaugurată luni, printr-o serie de evenimente organizate de Uniunea Studenţilor din România (USR).

În mod tradiţional, inaugurarea Unifest a fost marcată prin organizarea unui flashmob, în Piaţa Universităţii, la ora 11.00, urmat de conferinţa de deschidere, care a avut loc în Amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultăţii de Istorie – Universitatea din Bucureşti, la ora 11.30.

Anul acesta, momentul artistic a fost reprezentat de o simbioză între muzică şi dans, îmbinând clasicul cu modernul, studenţii reuşind să marcheze în mod spectaculos debutul festivalului.

Unifest – un festival pentru toţi studenţii

La conferinţă au participat secretarul de stat Cosmin Cristian, preşedintele USR – Loredana Urzică, prim-vicepreşedintele USR – Radu Petrariu şi vicepreşedintele zonei de sud-vest USR – Daniel Petrache.

Festivalul înseamnă zece zile de promovare a culturii prin artă, muzică, sport şi educaţie nonformală. În acest sens, Unifest facilitează accesul liber pentru studenţi la piese de teatru, muzee, concerte, operă, Ateneul Român, seri de folk şi poezie, oferindu-le 30.000 de bilete gratuite, pe baza carnetului de student.

Unifest

Cover-ul Unifest

Alte activităţi integrate în program sunt trainingurile, conferinţele şi dezbaterile, campaniile de donare de sânge, dar şi un concert de la Sala Palatului, notează Mediafax.

Programul Unifest poate fi consultat pe site-ul www.unifest.ro şi pe pagina de Facebook, iar biletele şi invitaţiile vor fi distribuite la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, între 5 şi 8 noiembrie şi între 11 şi 13 noiembrie, în intervalul orar 16.00 – 19.00, în baza carnetului de student sau a cardului ISIC.

Info:

Festivalul Unifest este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Foto credit: Unifest

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.