UNITER anunță ediția din acest an a Galei HOP – Gala Tânărului Actor
https://www.ziarulmetropolis.ro/uniter-anunta-editia-din-acest-an-a-galei-hop-gala-tanarului-actor/

UNITER anunţă organizarea preselecţiei pentru „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP!”, a XXIII-a ediţie.

Un articol de |11 iunie 2020

Gala Tânărului Actor HOP 2020 continuă cu tema de anul trecut: Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual şi se va desfăşura tot sub bagheta cunoscutului coregraf şi dansator Gigi Căciuleanu. Anul acesta preselecţia se va desfăşura pe baza înregistrărilor video trimise de concurenţi.

Ne adresăm tuturor actorilor care au absolvit facultatea (licență), cu vârsta până la 33 de ani. Pentru ambele secţiuni, Individual şi Grup, preselecția se va desfăşura în felul următor:

Prezentarea unui moment de mișcare și text pregătit de concurent (maximum 10 minute la secţiunea Individual şi maximum 15 minute la secţiunea Grup);

Concurenții vor pregăti un moment de Teatru-Coregrafic, având la bază unul (sau mai multe) dintre textele postate pe site-ul UNITER: www.uniter.ro. În construcția momentului, concurenții vor prezenta tratarea textului prin mijloacele teatrului coregrafic, sub formă mixtă – combinare liberă a formelor verbală şi non-verbală.

Componența maximă a unui grup – 7 persoane.

Motto-ul prezentei ediţii este: «ZIS ŞI FĂCUT», proiectarea vorbei şi a corpului în spaţiu.

Dacă în 2019 candidaţii care s-au prezentat au fost cu predilecţie „mişcători” care vorbesc, din 2020 este de dorit să se prezinte „vorbitori” care se mişcă”. De aşa natură încât să fie respectat dozajul dintre text şi mişcare la egalitate, adică 50% text, 50% mişcare.

– Se propune LA ALEGERE un evantai de 32 de texte extrase din opera lui Shakespeare.

– Nu este de dorit, în niciun caz, să se „joace” personajele, sau să se interpreteze scenele pieselor care corespund textelor alese.

– Alegerea este ABSOLUT liberă, un grup nefiind ţinut să aleagă neapărat un text cu dialoguri multiple; aşa precum şi un solo are libertatea de a alege nu neapărat un monolog, ci unul dintre textele cu mai multe personaje.

– Prin urmare, textele pot şi trebuie tratate cât mai liber şi de manieră cât mai personală, atât prin spunere cât şi prin mişcare.

Cei admişi vor prezenta momentul pregătit în cadrul Galei HOP 2020 care va avea loc în luna septembrie la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti – Spaţiul Amfiteatru.

Candidaţii trebuie să trimită la adresa de email: [email protected] înregistrarea video a momentului pregătit (format landscape), un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire (sau adeverinţă eliberată de facultate), o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi), titlul și informațiile logistice și tehnice pentru exercițiul prezentat.

Data limită de trimitere a materialelor pentru înscriere este 15 iulie 2020.

Foto: Andrei Gîndac

 

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.