Spectacole pentru copii, la Unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/unteatru-de-copii-invita-publicul-la-unteatru-si-noiembrie/

Pe parcursul lunii noiembrie, în weekend-uri, de la ora 11:00, Unteatru de copii învită publicul la spectacolele dedicate publicului tânăr şi foarte tânăr din Bucureşti, care se vor desfăşura în datele de 9, 10, 17 şi 23 noiembrie 2019, la Teatrul UNTEATRU (Sfinţii Apostoli 44).

Un articol de Liliana Matei|5 noiembrie 2019

Cele patru spectacole – „Micul Prinț” (produs de Lightwave Theatre Company și unteatru), „S.O.S. Dispar poveștile”, „Carina pe drumul spre casă” și „În față la O12” (produse de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă) – îi invită atât pe tinerii spectatori, copii și adolescenți deopotrivă, cât și pe părinți să își petreacă finalurile de săptămână la sediul unteatru, într-un spațiu neconvențional și primitor.

Programul Unteatru de copii a fost creat în luna august 2019 de către Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și unteatru, organizații care s-au întâlnit pe teritoriul comun al proiectelor culturale și educative, menite să atragă noi publicuri către zona artelor din România și să încurajeze tinerele generații de actori, regizori și scenariști de teatru și film.

Biletele pot fi achiziționate online.

Iată care sunt reprezentațiile Unteatru de copii în luna noiembrie 2019:

  • Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 11:00 – „S.O.S. DISPAR POVEȘTILE”

Într-o bună zi, cuvintele tipărite din poveștile Frumoasa din pădurea adormită, Scufița Roție, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Harap Alb, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii se evaporă, lăsând în urmă pagini întregi goale. Ce anume le face să dispară? Și cum poate Mara, o fetiță de 7 ani, din București, să le salveze?…Păduri întregi tăiate. Ape invadate de plastic. Încălzirea globală.

Prin mici gesturi și acțiuni concrete – în direcția protecției și salvării mediului înconjurător – Mara redă speranța și readuce cuvintele înapoi, în paginile cărților de povești.

Cu: Lavinia Pele, Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu/ Decor & Costume: Anca Lazăr/

Muzica: Petre Ancuța/ Producător: Eugen Matei Lumezianu

Vârsta recomandată pentru spectatori este de 5 – 10 ani.

  • Duminică, 10 noiembrie, ora 11:00 – „Carina pe drumul spre casă”

Căutându-și drumul spre casă, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește să descopere, alături de pisica Margo, un oraș neștiut până atunci. Un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană.

Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu/ Decor & Costume: Anca Lazăr/ Muzica: Petre Ancuța/ Ilustrație muzicală: Vasile Manta/ Producător: Eugen Matei Lumezianu

Vârsta recomandată pentru spectatori este de 4 – 10 ani.

  • Duminică, 10 noiembrie, ora 19:00 & Duminică, 17 noiembrie, ora 11:00 – „Micul Prinț”

O co-producție Lightwave Theatre Company si unteatru, spectacolul aduce pe scenă păpuși în mărime naturală, video-proiecţii şi muzică aleasă pentru a reda cât mai fidel metaforele prezente în carte, într-un spectacol de teatru emoţionant pentru adulţi şi fascinant pentru copii, într-o adaptare neașteptată după cea mai frumoasă carte a copilăriei, scrisă de Antoine de Saint-Exupery.

Regia spectacolului este semnată de Cristina-Andreea Ion, scenografia de Lightwave Theatre Company, iar vocile aparțin actorilor: Cristina Andreea Ion, Oana Mihaela Cercel, Petru Stratulat, Dragoș Olaru, Dragoș Stanciu, Chriss Casper. Vârsta minimă recomandată este de 5 ani (spectacol recomandat și adulților).

  • Sâmbătă, 23 noiembrie, ora 11:00 – „În față la O12” (foto deschidere)

În fața blocului O 12, pe una din străzile unui cartier din București, patru copii inventează și reinventează jocurile copilăriei anilor ’90: De-a v-ați ascunselea, Mațele Încurcate, Flori, Fete, Filme și Băieți, Elasticul, Frunza, 1, 2, 3 la Perete Stai, Cornete, Țomapant, Țările și câte și mai câte, într-o poveste a prieteniei și a inocenței.

Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu, Rareș Florin Stoica/ Decor & Costume: Anca Lazăr/ Producător: Eugen Matei Lumezianu

Vârsta recomandată pentru spectatori este +10 ani (spectacol recomandat și adulților, în special celor care și-au petrecut copilăria în anii ’90, în fața blocului, eventual cu cheia la gât…)

* unteatru este un proiect cultural independent rezultat din dorinţa înfiinţării unui spaţiu dedicat activităţilor artistice. Creat în 2010, unteatru nu serveşte scopurilor comerciale, nu se supune conceptului de teatru comercial. El funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat iar spectatorul vizitator, un teatru gazdă care îşi doreşte vizibilitatea şi promovarea tânărului artist pentru care pătrunderea într-un sistem este foarte dificilă.

*Asociația Culturală de Educație prin Artă (ACEA) a fost fondată în 2015, cu scopul de a dezvolta proiecte pentru educarea publicului de film și de teatru și atragerea de noi publicuri către zona artelor din România.

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.