UNTEATRU sărbătorește 7 ani cu un festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/unteatru-sarbatoreste-7-ani-cu-un-festival/

UNTEATRU sărbătoreşte şapte ani de existenţă şi organizează cu acest prilej zilele UNTEATRU – „un micro-festival de teatru, concerte şi prietenie”, care va avea loc între 19-23 iulie.

Un articol de Liliana Matei|15 Iulie 2017

„La mulți ani dragul nostru prieten! 7 e un număr. Distins, ales, clar, vertical, încărcat și poate norocos, dar e un număr. De ani, de luni, de zile, peste 2000 de zile pline de bucurie, alături de oameni dragi. 7 e un număr pe care sperăm să-l multiplicam la infinit. Ca într-un basm în care cifra asta magică pare un prag pe care dacă-l depășim, ni se arată minunile lumii toate. Am crescut în 7 ani cât alții în mai mulți, familia UNTEATRU e din ce în ce mai numeroasă și mai frumoasă. Când o să suflam în lumânări nu o să ne dorim altceva decât să fim mereu prea îndrăgostiți de ce facem, să ne entuziasmam prea tare, să ne supăram exagerat, să fim nejustificat de fericiți, să ne aventurăm periculos de mult, să mergem prea departe, să încercam cam mult, să îndrăznim nepermis de mult, să ne iubim prea de tot. La mulți mulți mulți înainte! Ne faci fericiți.” Iată declarația celor doi fondatori Andrei si Andreea Grosu. Zilele UNTEATRU 2017 adună spectacole în premieră națională, nume importante ale scenei teatrale, iar spațiul barului va găzdui concerte în bis la UNTEATRU, dar și în primă audiție.

Micro-festivalul de 5 zile se deschide cu un spectacol de Gigi Căciuleanu, Teatru Coregrafic în  premieră națională – „Eine kleine Nachtmusik”, un one man show cu Lari Giorgescu.

O altă premieră națională, în a 3-a zi de Zilele UNTEATRU, vine din partea lui Radu Iacoban, „Îngrijitorul” de Harold Pinter, cu Ionuț Grama, Liviu Pintileasa și Andrei Seușan.

Sărbătorind 50 de ani de carieră, regizorul Alexa Visarion și-a făcut debutul în teatrul independent din România cu un text montat în premieră națională „Hughie” de Eugene O’Neill, cu Richard Bovnoczki, Andrei Seușan. Spectacolul poate fi văzut pe 22 iulie, de la ora 14:30.

Aualeu Timișoara vine la București cu două spectacole: „Dragă Elena” și „Mens sana in corporativ sano”, pe 22, respectiv 23 iulie.

O atenție deosebită se acordă în acest an copiilor pentru care UNTEATRU a pregătit două momente pline de emoție:

Premiera Oficială – prima producție pentru copii a Teatrului UNTEATRU „Hansel și Gretel”, cu Mihaela Trofimov, Iolanda Covaci, Alex Ștefănescu și Ionuț Grama în regia Ioanei Petre.

Dimineața cu povești – povești interactive cu actorii UNTEATRU. Zilele Unteatru și pentru cei mici.

Concertele Zilele UNTEATRU aduc împreună prieteni vechi și noi, spațiul barului devenind cadru intim pentru versuri deștepte și ritmuri cu sens. Festivalul este deschis de băieții din Dorohoi – Fără Zahăr – iar Jurjak va veni pentru prima dată la UNTEATRU, sâmbătă, 20 iulie. Din nou, pe scenă, vor fi Byron, Partizan acustic, Maria Răducanu și Maxim Belciug.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

22
/04
/19

MATILDA ȘI GROPARII de STELA GIURGEANU a fost desemnta cea mai bună piesă românească a anului 2018. Juriul Concursului, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU, a ales piesa câștigătoare dintre următoarele: MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu, VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici, ÎNTOARCEREA de Laurențiu Blaga, CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu, NU SUNTEM MELCI SAU SUNTEM? de Marilena Dumitrescu

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

Page 1 of 79212345...102030...Last »