Urban Blues Fest vine, la The Pub Universităţii
https://www.ziarulmetropolis.ro/urban-blues-fest-vine-la-the-pub-universitatii/

The Pub Universităţii declară deschis la blues şi jazz, odată cu ediţia de primăvară a Urban Blues Fest, eveniment ce va avea loc în perioada 15-17 aprilie 2022, Blvd. Regina Elisabeta 9, Bucureşti.

Un articol de |2 martie 2022

Pub-ul elegant din punctul zero al Bucureștiului care ne-a obișnuit cu concerte live în fiecare săptămână și care susține muzica de calitate, aduce la Urban Blues Fest un nou concept de festival de blues, care își dorește să ajungă la cât mai mulți fani ai blues-ului, din toate generaţiile, la muzicieni, prietenii acestora şi toți cei interesaţi de această bogată zestre muzicală.

„Este o iniţiativă privată, demnă de una statală, cu bătaie lungă, pentru câteva zeci de ediţii, petrecută în centrul Bucureştiului, la Universitate, într-o ambianţă unică, cu prestanţă şi responsabilitate. Ţelul acestui festival este de-a atrage spectatorii şi muzicienii de partea adevărată a istoriei şi a progresului blues-ului peste vreme, prin recitaluri artistice originale, de valoare şi cu relevanţă pentru obiectivul propus”, a declarat Radu Lupașcu, event manager.

Prima zi, vineri 15 aprilie 2022, va conţine trei recitaluri cu teme jazz blues: Blues Side of Jazz Guitar, Gypsy Jazz şi The Jazz Age, headlineri fiind deja cunoscuții Alex Man TrioşiEmil Bîzgă Quintet. Înaintea fiecărei concert spectatorii se vor bucura de o incursiune în istoria jazz-ului menită să aducă evenimentului și o zonă educativă.

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, protagoniștii serii și cei care vor oferi participanților posibilitatea de a simți libertatea bluesului, în trei forme artistice diferite, vor fi:

  1. Storytellers – Marcian Petrescu şi Mihai Tacoi– Blues mai aproape de rădăcini;
  2. Kinledin – Pădurariu – Cătană – Un trio blues progresist avangardist din Timişoara;
  3. Baicea Blues Band– Power & fusion blues-rock, experienţa face diferenţa.

Ultima zi a festivalului Urban Blues Fest @The Pub, 17 aprilie 2022, este Blues guitar&Party night. Tinerii liceeni clujeni, de la Green OnionsExperience, vor avea bucuria de-a deschide o seară fulminantă care va încheia perfect trei zile de muzică bună, relaxare și fericire auditivă.

Singura chitaristă de blues din România, Roxana Stroe şi Foxy Lady Band ne vor ambienta spaţiul sonor cu incursiuni rafinate din arealul jazzy blues-rock, pentru ca Stones Free – adică Florin Ochescu, Alex Tomaselli şi Sorin Cioargă, să ne încarce energetic cu excelenţa artistică a power blues-rock-ului.

Mai mult de atât, momentul cheie va fi marcat de (re)întâlnirea cu trupa Nightlosers, inventatorii bluesului ardelenesc, exportat în toată lumea.

Jimi El Laco, Géza Grunzó, Luci Ştain Pop, NaşuPurcărin, Péter Attila şi Hanno Hoefer vor încheia apoteotic prima ediţie a unui festival original, cu 100% prezenţă românească, creat pentru educaţia, bucuria şi confortul fanilor bluesului din Bucureşti.

Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua ambilet.ro și din locație.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.